Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDenon lancerer trådløs Heos-surroundlyd til stuen - FlatpanelsDK

Denon lancerer trådløs Heos-surroundlyd til stuen

24 Mar 2017 | Rasmus Larsen |

Med den nye ‘Heos AVR’ fra Denon kan du du tilføje trådløse baghøjttalere og subwoofer i stuen, så du kan få filmoplevelsen i surround. Alle kan finde ud af systemet, lyder det Denon.

Trådløs surroundlyd vha. Heos

Denon udvider sin multirums-løsning, Heos, med et nyt medlem. Idéen er, at den centrale Heos AVR-enhed skal fungere som hjerne i et system til surround. Hertil kan Denons eksisterende Heos-produkter trådløst tilkobles.

Heos AVR er skabt i aluminium og har kun én knap. Denon mener, at systemet er så simpelt og brugervenligt, at det kan muliggøre surround i langt flere stuer end tilfældet er i dag. De kalder traditionel surround for et produkt til “hardcore hjemmebionørder”. Ekstra højttalere tilføjes vha. Heos-app’en på en smartphone.

Denon Heos AVR


- “Denon HEOS AVR kan levere surroundsound med op til 5 kanaler/højttalere og én subwoofer (5.1), som placerer dig midt i filmens handling med ultrarealistiske lydeffekter og altopslugende musik fra alle vinkler. Hver af de fem højttalerkanaler kan levere 100 W og kan dermed håndtere selv meget tunge og krævende højttalere. Valget af højttalere er op til dig. Du kan fx bruge dine eksisterende højttalere og kan endda starte i stereo og udbygge systemet højttaler for højttaler,“ lyder det fra Denon.

Det er de to baghøjttalere samt subwoofer som kan tilføjes trådløst. De skal stadig have strømstik tilsluttet.

Denon Heos AVR


Også til musik

Ligesom konkurrenterne hos Sonos har Denon designet løsningen som et multirums-system, der også kan håndtere musik fra streamingtjenester såsom Spotify og Tidal. Apple Music understøttes derimod ikke.

- “Surroundsystemet er nemlig samtidig et komplet stereoanlæg med indbygget trådløs streaming og multirumslyd. Det betyder, at man kan streame musik fra fx Spotify eller Tidal trådløst til HEOS AVR og bruge det som et musikanlæg i hi-fi-kvalitet, når man ikke bruger systemet sammen med fladskærmen. Samtidig kan man nemt udbygge HEOS AVR med andre produkter fra Denons store HEOS-serie af streamingprodukter og skabe et komplet multirumssystem, der kan streame musik trådløst i alle husets værelser på samme tid,” tilføjes det.

Det tilføjes, at Heos AVS har ARC (Audio Return Channel), så man kan nøjes med et enkelt HDMI-kabel til tv-skærmen. Der understøttes desuden passthrough af 4K-signaler, men det fremgår ikke klart om HDR-signaler også understøttes. Flere AV-receivere i dag smider den metadata væk undervejs, som HDR-signalet indeholdet.

Denon Heos AVR


Det er imidlertid ikke helt billigt at komme igang med Denons trådløs surroundlyd. Heos AVR skal koste 6.699 kroner og herudover skal højttalere og subwoofer købes separat.

Denon Heos AVR vil blive solgt eksklusivt i Hi-Fi Klubben. Den kommer på markedet i midten af april 2017.

Priser:
 • HEOS AVR: 6699 kr.
 • HEOS Subwoofer: 5199 kr.
 • Flere nyheder

  Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

  07 May 2021 |

  Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

  07 May 2021 |

  Sony 2021 OLED TV nu i handlen

  06 May 2021 |

  Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

  06 May 2021 |

  Loewe gør comeback i Norden

  06 May 2021 |

  Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

  06 May 2021 |