Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPhilips præsenterer sit 2. generations OLED-tv, POS9002 - FlatpanelsDK

Philips præsenterer sit 2. generations OLED-tv, POS9002

13 Mar 2017 | Rasmus Larsen |

Den nye topmodel i 2017 fra Philips bliver et OLED-tv med et opdateret panel, der byder på bl.a. højere lysstyrke. Selskabet har også udviklet en helt ny billedprocessor, som de har døbt P5.

2. generations Philips OLED

Det første OLED-tv fra Philips blev lanceret i slutningen af 2016 og FlatpanelsDK gav det for nylig rosende ord med på vejen i vores test. Philips har i dag i Madrid præsenteret sit 2. generations OLED-tv.

Tv’et skal hedde POS9002 (1. generation hed POS9001) og vil blive lanceret i Europa i en 55-tommer version (55POS9002). Det er topmodellen i 2017-programmet og den anden model som er certificeret ”UHD Premium”, lyder det fra Philips.

Philips POS9002 OLED


TP Vision, som producerer tv-skærme under Philips-logoet i Europa, fortæller os, at skærmpanelet har en maksimal lysstyrke på 750 nits og kan dække 99% af DCI-P3 farverummet.

Selskabet gik ikke så langt som til at bekræfte, at det er et 2017 LG.Display OLED-panel, men en del tyder på det. Det opdaterede panel skal forbedre særligt HDR-billedkvaliteten og skærmen vil understøtte to HDR-formater; HDR10 samt HLG.


25% kraftigere processor

Til den opdaterede OLED-skærm har selskabet udviklet en ny billedprocessor, som de har døbt P5.

P5-billedprocessoren har 25% flere muskler og 25% flere ”håndteringsfeatures” sammenlignet med ”Perfect Pixel UHD” motoren, som den erstatter.

Philips POS9002 OLED


TP Vision forklarer, at skærmen bruger de ekstra muskler til at forbedre billedkvaliteten indenfor 5 punkter; kildehåndtering, skarphed, farver, kontrast, og bevægelse. Det femte opnås med en ”Perfect Motion”-motor, som vi får nylig fik første glimt af - og roste - da vi testede Philips’ første OLED-tv.

Selskabet tilføjer, at processoren har et nyt DNR-system, en ”Mosquito noise reduction”-funktion, et ”Smart Bit Enhancement” system, som processerer 8-bit signalet igennem en intern 14-bit LUT (look-up table), et forbedret ”Gamut Mapping System”, forbedret HDR-opskalering, forbedret HDR tone-mapping samt andre nye funktioner.

TP Vision er overbevist om, at kombinationen af OLED og P5-billedprocessoren tager billedkvalitet til nye højder.

Ambilight & Android TV

Et 9-serie TV fra Philips er ikke være komplet uden Ambilight. I dette tilfælde er topmodellen udstyret med 3-sidet Ambilight, som oplyser bagvæggen på toppen samt på hver side.

Over det seneste årti, har selskabet tilføjet en række nye funktioner til Ambilight, herunder integration med Philips Hue, en Ambilight-spiltilstand samt mulighed for at bruge ensfarvet lys i stedet for skiftende farver.

2017-modellerne repræsenterer også tredje generation af Philips TV bygget på Googles styresystem til tv-skærme. Med Android TV får man foruden apps og spil, indbygget Chromecast-funktionalitet. Selskabet tilføjer, at 9002 har en CPU med fire kerner, men specificerede ikke hvilken.

Herudover tilføjes det, at indhold i HDR-kvalitet kan streames fra Netflix.

Philips POS9002 OLED


Afslutningsvis lød det, at 9002 bygger på de europæiske designtraditioner, som Philips-mærket er kendt for. Det dækker konkret over en ramme i børstet aluminium og en ”vuggefod”. Det er et klassisk, minimalistisk design, som Philips er kendt for, og med OLED-teknologi har selskabet været i stand til at gøre skærmen slankere.

Philips 55POS9002 bliver tilgængelig i juli 2017. Prisen kendes endnu ikke.Flere nyheder

Oversigt: Panasonic 2022 TV

01 Jul 2022 |

Samsung lancerer nye soundbarer inkl. 11.1.4-kanals flagskib

01 Jul 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i juli

01 Jul 2022 |

Omstridt rettighedsaftale om dansk tv-produktion droppes

30 Jun 2022 |

Den danske tv-konflikt: "Grådigheden er ved at tage overhånd"

30 Jun 2022 |

LG vil udfordre Apple m.fl. med 'next-gen hjemme-fitness' app til TV

30 Jun 2022 |