Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEt nærmere kig på nyhederne i LGs webOS 3.5 - FlatpanelsDK

Et nærmere kig på nyhederne i LGs webOS 3.5

25 Jan 2017 | Rasmus Larsen |

Som versionsnummeret antyder bliver det ikke den største opdatering, men der er alligevel nyheder såsom ’Magic Sound Tuning’, genvejsknapper på fjernbetjeningen, ’Magic Link’ og understøttelse af 360-graders video. FlatpanelsDK fik nyhederne demonstreret på CES 2017. 

Genvejstaster på ny fjernbetjening

Som sædvanlig er nyhederne forbeholdt årets nye skærme. Modeller fra 2014, 2015 og 2016 får ikke opdateringen. LG er ikke alene på dette punkt, men det er stadig frustrerende at være vidne til.

Den nye udgave af webOS nummereres i 2017 til version 3.5. Det skal indikere, at det er en mindre opdatering, hvor platformen finpudses. Hardwaren er blevet kraftigere, hvilket gør webOS 40% hurtigere i gennemsnit, lyder det.

LG webOS 3.5


En af nyhederne er en opdateret fjernbetjening, som får dedikerede knapper til Netflix og Amazon – de to førende streamingtjenester på verdensplan. LG fortæller FlatpanelsDK, at man desuden vil kunne programmere genvejs-funktioner på nummertasterne (1, 2, 3 osv). Ved at holde 1-knapppen nede, kan man f.eks. åbne Viaplay app’en. Man bestemmer selv hvad der skal knyttes til hver knap.

webOS giver adgang til en del danske streamingtjenester, men HBO har manglet i årevis. Der arbejdes på sagen, fortæller LG Nordic, men de kan stadig ikke bekræfte noget konkret.

Den hurtigere systemchip i webOS 3.5 vil bl.a. kunne mærkes, når man tænder skærmen, for den tænder simpelthen hurtigere, siger LG. Der skiftes samtidig leverandør af bluetooth-chip (fra Broadcom til MediaTek), hvilket får den uheldige konsekvens, at de nye fjernbetjeninger ikke virker på tidligere modeller – og vice versa. Bluetooth-forbindelsen skulle dog blive mærkbart bedre og have længere rækkevidde, tilføjes det.

En anden fin nyhed, som er gemt i lydmenuen på skærmen, er ’Magic Sound Tuning’. Denne funktion bruger mikrofonen i fjernbetjeningen til at optimere lyden til din stue. Altså samme princip som visse forstærkere eller soundbarer gør brug af.

LG webOS 3.5


360-graders videoer

Hvis du er med på moden og optager 360-graders videoer via din telefon, kan disse vises på tv-skærme med webOS 3.5. Du kan kigge rundt ved at benytte knapperne på fjernbetjeningen. Det demonstreres herunder af David Montanya, produktspecialist hos LG Nordic.




Der findes apps, som kan levere noget tilsvarende. Eksempelvis app’en LittlStar på Apple TV.

LG bliver den eneste tv-producent, som understøtter hele fire HDR-formater (HDR10, Dolby Vision, HLG og Advanced HDR by Technicolor). webOS 3.5 er klar til formaterne, så du kan modtage indhold i samtlige formater via både HDMI-stikket og streaming.

LG webOS 3.5


’Magic Link’ gør det muligt at finde nyt indhold og få information om skuespillere på skærmen. ’Magic Zoom’ udvides til kunne optage den sekvens af billedet, hvorpå man har zoomet ind. Funktionen findes også i webOS 3.0 fra 2016. Det nye er, at sekvenserne kan optages.

webOS 3.5 introduceres i foråret 2017 sammen med årets nye OLED og LCD-modeller.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |