Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee: Kanalomlægning vil øge HD-bitrate & fikse PiP i programguide - FlatpanelsDK

YouSee: Kanalomlægning vil øge HD-bitrate & fikse PiP i programguide

18 Jan 2017 | Rasmus Larsen |

Udover at alle 6 DR-kanaler overgår til HD-kvalitet, vil kanalomlægningen øge billedkvaliteten på de 26 mest populære tv-kanaler og fikse et omdiskuteret problem med mini-preview i programguiden (EPG).

DR-kanaler i HD-kvalitet

FlatpanelsDK tog en snak med YouSee vedrørende den årlige kanalomlægning, som påbegyndes den 31. januar i Slagelse om omegn. Kanalomlægningen vil først og fremmest give plads til alle 6 DR-kanaler HD-kvalitet, som udmeldt i går.

DRs HD-kvalitet vil komme samtlige tv-kunder hos YouSee til gode. Både dem med kabel-tv og IP-tv.

- ”Vi får en fiberforbindelse fra DR-byen direkte til vores central på Borups Allé. Det vil gælde både kunder på coax og IP-tv. De følger hinanden,” forklarer Lars Techen Nielsen, afdelingschef hos YouSee, til FlatpanelsDK.

Lars tilføjer, at kanalomlægningen starter den 31. januar og ruller henover landet i ugerne derefter. Omlægningen forventes afsluttet i midten af marts. Hvornår din husstand kan begynde at se alle DR-kanaler i HD-kvalitet, afhænger derfor af hvor du bor. YouSee vil senere i denne uge lægge et værktøj op på yousee.dk, som kan vise dig, hvornår kanalomlægningen berører dit område.

DRs 6 kanaler vil desuden kunne opleves i HD-kvalitet via streaming med YouSee app’en, men først efter kanalomlægningen i tv-nettet er tilendebragt. Forhåbentlig omkring marts/april.

YouSee


Bedre HD-kvalitet & rettelse til EPG

YouSee har slukket for analogt tv og det har givet ekstra båndbredde i tv-nettet, som nu kan bruges på digitale kanaler. Denne ekstra kapacitet skal bl.a. benyttes til at øge billedkvaliteten, eller helt konkret bitraten, på de 26 mest sete tv-kanaler hos YouSee, ifølge Lars Techen Nielsen.

Dette gælder kun på kabel-tv, ikke IP.

Ændringen skulle egentlig have været gennemført i 2016, men blev udskudt af forskellige årsager. I stedet for at hæve bitraten på 20 kanaler, som oprindeligt planlagt, hæver YouSee nu bitraten på 26 kanaler. Bitrate måles i Mb/s og er udtryk for hvor meget båndbredde, der dedikeres til hver kanal. Højere bitrate giver generelt højere billedkvalitet uagtet at opløsningen forbliver uændret.

Endelig vil kanalomlægningen rette et drilsk problem med tv-programguiden (EPG), som har været oppe til debat flere gange på bl.a. Flatpanels forum. Problemet har medført, at der i programguiden har manglet ”picture-in-picture” – eller mini-preview – oppe i venstre hjørne, hvorfor seeren ikke har kunnet følge med, hvad der kører på den pågældende kanal.

Fremover sendes ekstra information ud i tv-nettet, så problemet med PiP i EPG’en skulle blive løst. YouSee har testet løsningen med 20.00 kunder i et udvalgt område af Danmark og tilbagemeldingen har været, at det virker, fortæller Lars Techen Nielsen

Du kan læse mere om kanalomlægningen på yousee.dk senere i denne uge.Flere nyheder

HBO Max erkender udfordringer og lover bedre brugeroplevelse, streamingkvalitet

22 Oct 2021 |

Panasonic rykker al TV-produktion fra egen fabrik til partner

22 Oct 2021 |

Ny 'Paranormal Activity' skipper biografen og kommer på Paramount+

22 Oct 2021 |

Dolby Vision 120Hz firmware klar til 2020 LG OLED TV (CX, GX)

21 Oct 2021 |

B&O's Beosound Stage soundbar findes nu også i lysegrå

21 Oct 2021 |

F1 TV app er landet på Apple TV

20 Oct 2021 |