Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFilmstriben: Nyt filmunivers til biblioteksbrugerne - FlatpanelsDK

Filmstriben: Nyt filmunivers til biblioteksbrugerne

12 Jan 2017 | Rasmus Larsen |

Filmstriben er bibliotekernes streamingtjeneste og med lanceringen af en ny webportal får de 55.000 ugentlige brugere et nyt filmunivers med nye funktioner. Android-app, Chromecast, Airplay og Apple TV-app er også på vej.

Ny web-portal fra Filmstriben

I denne uge relanceres web-delen af Filmstriben, som er bibliotekernes filmtjeneste. Her har alle danske adgang til at leje dokumentarfilm og film i almindelighed via deres biblioteks-login.

Den ny hjemmeside er skabt med ønsket om at understøtte samtlige populære browsere. Den gamle løsning var baseret på Silverlight, som er ved at blive udfaset overalt, hvorimod den nye er baseret på HTML5. Det betyder, at man kan kigge med fra PC, mobil og tablet.

- ”Billeder har fået en langt mere fremtrædende rolle på sitet, og der er gjort mere ud af inspiration – blandt andet i form af lister med anbefalinger og temaer. Som noget nyt kan man oprette og dele lister over film, give stjerner og føje film til sine favoritter. Favoritter bruger Filmstriben til at anbefale dig lignende film. Ratings fra det internationale Filmsite IMDb vises og opdateres løbende,” lyder det fra Filmstriben.

Filmstriben


Chromecast, Airplay & Apple TV

Relanceringen er en del af et større udviklingprojekt, der også skal bringe en Android-app samt Airplay og Chromecast til platformen.

Det skal bl.a. igennem en relanceret app. Der ligger en testversion af denne app under navnet ’Filmstriben Next’ i Apples app-butik, hvis du vil prøve den.

Senere skal der udvikles en app til Apple TV. Da vi talte med Filmstriben i oktober 2016 håbede de på at kunne lancere app’en i første halvdel af 2017. Følg linket for at læse mere om udviklingsplanerne for Filmstriben.

Den nye hjemmeside kan besøges på filmstriben.dk.Om Filmstriben:

Siden 2009 har folkebibliotekernes brugere kunnet se film hjemmefra via filmstriben.dk. Alle kommuner i landet anvender Filmstriben i biblioteksformidlingen. Der ligger i dag mere end 2.500 spillefilm, kort- og dokumentarfilm på sitet, som drives og udvikles af Dansk BiblioteksCenter (DBC) i tæt samarbejde med bibliotekerne. Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvor mange film borgeren kan se pr. måned.
Filmene på Filmstriben udvælges efter samme principper som bibliotekernes øvrige materialer, dvs. ud fra bibliotekslovens krav om kvalitet, alsidighed og aktualitet. Man finder dermed mange europæiske kvalitetsfilm og filmtitler, det kan være vanskeligt at finde på de kommercielle tjenester. Filmene kan streames på computer samt på iPhone og iPad med appen ’Filmstriben Next’. En Android-app er på vej, ligesom det senere på året vil blive muligt at Chromecaste.Flere nyheder

Disney+ markerer årsdag med 'Shang-Chi', ny 'Alene hjemme' mm.

22 Sep 2021 |

Rygte: YouSee tv-pakker stiger markant i pris i 2022

21 Sep 2021 |

Tv-distributøren Boxer skifter navn til Norlys

21 Sep 2021 |

Samsung The Frame får kunstværker fra Louvre inkl. Mona Lisa

21 Sep 2021 |

Apple har frigivet tvOS 15: Her er alle nyhederne

20 Sep 2021 |

Netflix rykker ind i mobil-pakkerne: Nu også hos Telia

20 Sep 2021 |