Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKunde fik ophævet TV-køb efter Samsung brød 'Evolution Kit' løfte - FlatpanelsDK

Kunde fik ophævet TV-køb efter Samsung brød 'Evolution Kit' løfte

30 Dec 2016 | Rasmus Larsen |

I 2012 introducerede Samsung “Evolution Kit” på Smart TV og lovede at lancere et nyt kit hvert år indtil i hvert fald 2016. Det skete aldrig, så en frustreret kunde i USA tog kampen op og vandt. Han har fået købet af sit 2013 Samsung TV ophævet. 

Et brudt løfte

Samsung lancerede i 2012 de første Smart TV med en “Evolution port”, som gjorde det muligt for kunder at opgradere indmaden i tv-skærmen hvert år ved at tilkøbe et nyt kit. Mange kunder valgte at købe et Samsung TV baseret på dette løfte.

I 2013 lancerede Samsung - som lovet - det første Evolution Kit. Igen i 2014. Allerede i 2015 droppede det sydkoreanske selskab dog at lancere et Evolution Kit til HD-skærme købt i de forgangne år, og i 2016 lancerede Samsung ikke et eneste Evolution Kit – heller ikke til Ultra HD-skærmene. Samsung lovede i stedet at frigive en softwareopdatering til sine 2015-modeller. Den opdatering er aldrig blevet frigivet.

Det er et problem for i 2012 lovede Samsung at lancere nye Evolution Kit hvert år frem til i hvert fald 2016. Her er den officielle præsentation fra CES 2012 (januar 2012) messen, hvor Samsung annoncerede produkterne.
FlatpanelsDK deltog på CES 2012 og selvom Samsung var varsom med at inkludere noget skriftligt, bør der ikke herske tvivl om, at Samsung specifikt sagde “through 2016” – eller på dansk ”til og med 2016”. David Katzmaier, redaktør på CNET hørte det også. Det samme gjorde Consumer Reports og Twice.


Et 2013 plasma-tv

Den 21. juli 2013 købte Michael Collins (LinkedIN) fra Boston, USA et 51” Samsung 51F8500 Full HD plasma-tv, hvilket på daværende tidspunkt var en topmodel. Han betalte $500-700 dollars ekstra for dette tv sammenlignet med en model uden Evolution Kit-porten.

Michael satte en kalenderpåmindelse til et par år senere, så han ville huske at købe et Evolution Kit. Da denne tid kom var Evolution Kit dog ingen steder at finde. Samsung havde droppet projektet og efterladt mange kunde, inklusiv Michael, frustrerede og skuffede.

Samsung accepterede at ophæve købet og kaldte det et ”buy back”
I juni 2016 kontaktede han Samsungs support, men de var ikke villige til at hjælpe. Han sendte dernæst et brev til Samsung C+T Americas juridiske afdeling, hvor han søgte købet på i alt $1897.99 dollars ophævet. Stadig intet.

Det var først da han gik rettens vej og startede en forbrugerklagesag ved en ”small claims court”, at Samsung reagerede og erkendte, at de havde brudt løftet. 10 dage senere erkendte Samsung det brudte løfte og accepterede at ophæve købet ved at kalde det et ”buy back”. Selskabet dækkede også samtlige omkostninger til klagenævnet for at lukke sagen.

- "All I wanted was what Samsung promised when I purchased the TV. In 2013 it was their flagship model and they sold this as one of the key features," sagde Michael Collins til FlatpanelsDK. "Even if it was a little bit of a hassle I was happy how Samsung finally resolved this issue."

Michael underviser om forbrugerrettigheder og mener, at det er vigtigt at kende sine rettigheder i sager som disse. Mange andre ville formentlig have givet op før de gik rettens vej, men alle i USA kan følge samme procedure ved blot at betale et mindre startgebyr for at åbne klagesagen.

Samsung USA er ikke vendt tilbage på vores to henvendelser. Samsung Nordic har heller ingen kommentar til, hvordan kunder i Danmark skal forholde sig til sagen samt om de ligeledes kan få ophævet købet.

Michael Collins har erstattet Samsung tv’et med et LG OLED-tv.Flere nyheder

Flere udenlandske film og serie-afsnit på DRTV

26 Sep 2022 |

Viaplay og SkyShowtime har fået integration med Apple TV appen

26 Sep 2022 |

Nordisk Film+ lanceres officielt i dag med flest danske film

26 Sep 2022 |

Kan YouSee Play betale sig?

23 Sep 2022 |

Google lancerer ny Chromecast med Google TV og 1080p HDR

23 Sep 2022 |