Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAmazon Prime Video er lanceret i Danmark, pris på 25 kr/md - FlatpanelsDK

Amazon Prime Video er lanceret i Danmark, pris på 25 kr/md

14 Dec 2016 | Rasmus Larsen |

Amazon lancerer i dag sin streamingtjeneste globalt, herunder i Danmark. Streamingtjenesten betragtes som den største konkurrent til Netflix og markerer sig selv med tv-programmer såsom 'The Grand Tour', 'Transparent' og 'The Man in the High Castle'. Prisen er 25 kr/md.

Amazon Video i Danmark

Amazon tager i dag kampen op med Netflix på globalt plan. Det sker, da de lancerer streamingtjenesten Amazon Prime Video. Selskabet oplyser, at tjenesten de første 6 måneder skal koste knap 25 kr/md.

"Du kan prøve tjenesten gratis i 7 dage her, hvorefter den koster knap 25 kr/md"
- ”Vi er utroligt glade for at kunne annoncere, at fans i hele verden fra i dag får adgang til Prime Video,” fortæller Tim Leslie, International Vice President hos Prime Video. ”The Grand Tour og andre anmelderroste Amazon Original Series som Transparent, Mozart in the Jungle og The Man in the High Castle er sammen med en masse populære Hollywood-film og tv-serier nu tilgængelige til en introduktionspris på kun $2,99 pr. måned. Og det er særligt spændende, fordi vi først lige er begyndt.”

Amazon producerer selv tv-serier og film, som får premiere på tjenesten. Den mest kendte er nok 'The Grand Tour' med de tre tidligere Top Gear værter. Herudover kan Golden Globe-vindende serier såsom 'Mozart in the Jungle' og 'Transparent' samt Emmy-vindende serier såsom 'The Man in the High Castle' og 'Tumble Lea' fremhæves. Du kan læse mere om Amazons egenproduktioner her.

Amazon Video


Udover tv-serier er Amazon også begyndt at producere film, som får premiere på tjenesten kort efter biografen. Det er ikke kun Amazons indhold, som er tilgængeligt, men også "hundredvis af andre populære film og tv-serier", oplyses det.

- "De fleste Amazon Original Kids Series er også tilgængelige, fx den animerede eventyrs-tegnefilm Creative Galaxy, fortællingen om venskab i Gortimer Gibbon’s Life on Normal Street, og den multi-Emmy Award-vindende animerede serie Tumble Leaf. Hertil kommer et utal af Amazon Original Series. Fx Woody Allen’s Crisis in Six Scenes og David E. Kelley’s Goliath, der blandt andet har Billy Bob Thornton på rollelisten. Flere spændende titler som dokumentarserien American Playboy: The Hugh Hefner Story og Sneaky Pete med Giovanni Ribisi, der er produceret af Bryan Cranston og Graham Yost, bliver ligeledes tilføjet næste år," tilføjer Amazon.

Amazon Video


På TV, mobil og PC

Amazon Video kan ses på udvalgte Smart TV fra LG og Samsung, FireTV-boksen, FireTV Stick, iPhone/iPad, Fire-tablets, Android mobil/tablet, Roku-boksene og PC/Mac. Amazon findes også til spilkonsoller såsom PlayStation 4 og Xbox One, men de nævnes ikke specifikt i den danske meddelelse (de virker hos os).

Der er ingen app til Apple TV, men Airplay kan bruges. Der er heller ikke understøttelse af Chromecast.

Tjenesten vil tilbyde undertekster på fransk, italiensk, portugisisk og spansk, men ikke dansk til at starte med. Brugerfladen er også på engelsk pt. Der tilbydes en download-funktion, så du kan se programmer i f.eks. flyet.

Amazon Video


- ”Prime Video brugere kan desuden regulere, hvor meget data de ønsker at bruge, når de streamer eller downloader. Det gøres ved at vælge mellem tre kvalitetsindstillinger: God, bedre eller bedst. Alle tre indstillinger anvender Amazon Prime Videos topmoderne video-komprimeringsteknologi til at minimere dataforbruget uden at reducere den visuelle kvalitet. Amazon Prime automatiserede teknologi vælger desuden de optimale streaming-konfigurationer for brugeren, baseret på brugerens enhed, placering og internetudbyder. Det betyder bedre kvalitet og færre afbrydelser, hvis internetforbindelsen ikke er optimal” tilføjer selskabet.

Amazon tilbyder i USA både 4K og HDR-billedkvalitet, men det oplyses ikke om danskere får mulighed for at opleve programmerne i denne høje kvalitet.

Opdatering: "Pt. kan The Grand Tour ses i HDR globalt. Amazon agter at udvide med 4K og HDR til brugere i hele verden, men på det punkt har de ikke noget at annoncere i dag," lyder det fra det danske PR-bureau.

Du kan prøve tjenesten gratis i 7 dage her, hvorefter den koster knap 25 kr/md (2,99 Euro) i de første seks måneder. Det oplyses ikke, hvad den herefter koster (opdatering: €5.99 efter 6 måneder). Der er ingen binding på tjenesten.

Understøttede enheder

Smart TV (Samsung og LG )
FireTV Stick, FireTV boks og Fire tablet
iPhone og iPad
Android mobil og tablet
PlayStation 4
Xbox One S
PC og Mac via browseren
Roku-boksene
Opdateres - giv gerne inputFlere nyheder

TV 2 Play streamer nu i 4K-kvalitet

27 Sep 2022 |

DRTV klar med første serie i 4K-kvalitet i denne uge

27 Sep 2022 |

Netflix etablerer eget spilstudie

27 Sep 2022 |

Flere udenlandske film og serie-afsnit på DRTV

26 Sep 2022 |

Viaplay og SkyShowtime har fået integration med Apple TV appen

26 Sep 2022 |

Nordisk Film+ lanceres officielt i dag med flest danske film

26 Sep 2022 |