Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung opkøber QD Vision for at realisere quantum dot TV ambitioner - FlatpanelsDK

Samsung opkøber QD Vision for at realisere quantum dot TV ambitioner

24 Nov 2016 | Rasmus Larsen |

Samsung har bekræftet, at de har opkøbt selskabet QD Vision, som er involveret i quantum dot-teknologi. Samsung bruger allerede quantum dots i high-end LCD-tv, men de har større ambitioner, herunder såkaldte ”QLED TV”, ifølge Korea Times.

På vejen mod QLED-skærme

Det estimeres, at Samsung har betalt knap en halv milliard kroner for selskabet. QD Vision (tidl. Color IQ) er ikke et kæmpe selskab, men de har hjulpet Samsung med at implementere quantum dot-teknologi i de nuværende LCD-tv. Det amerikanske selskab blev grundlagt i 2004 af en gruppe forskere fra MIT.

Handlen har været rygtet undervejs noget tid, som beskrevet af OLED-Info.com. Opkøbet er nu blevet bekræftet af hovedpersonen.

- "We decided to acquire (QD Vision)," sagde Jung Chil-hee, chef, Samsung Advanced Institute of Technology til Korea Times.

Samsung’s 2015 og 2016 high-end LCD-tv bruger en tynd film af quantum dots imellem lysdioderne og LCD-panelet. Dette gør det muligt at udvide farverummet på skærmen og øge lysstyrken. Næste år vil Samsung angiveligt erstatte de nuværende passive farvefiltre foran LCD-pixels med quantum dots.

Og endnu længere ude i fremtiden, angiveligt i 2019, håber Samsung på at kunne masseproducere ”rene” quantum dot TV, såkaldte QLED TV.

Ved at eje QD Vision kan Samsung naturligvis også afskære andre selskaber fra at bruge QD Vision’s teknologi. Den har tidligere været brugt i tv-skærme fra TCL, Hisense og Sony. QD Vision er ikke alene om at udvikle og sælge quantum dots.

Samsung JS9505


Quantum dots skal udfordre OLED

LG’s OLED-tv dominerer i dag high-end-markedet indenfor tv-skærme. Samsung forsøgte i 2012 og 2013 at lancere OLED-tv, men kunne ikke få styr på produktet af den nye skærmteknologi. Det førte til, at Samsung droppede lanceringen af OLED.

I stedet håber Samsung at accelerere udviklingen af QLED, som er en ny selv-emitterende skærmteknologi, der har en del lighedstræk med OLED.

- "Expectations are that Samsung can expand its reach into the next-generation TV leadership by releasing its QLED TVs earlier than expected," sagde analytiker ved Hyundai Securities, Kim Dong-won til Korea Times.

Samsung har endnu ikke fremvist en prototype af et QLED TV. Selskabet præsenterer nyheder for 2017 på CES-messen i Las Vegas i januar 2017.

- Kilde: The Korea TimesFlere nyheder

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |

Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

27 Nov 2020 |

YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

26 Nov 2020 |

Viasat varsler prisstigninger fra 2021

26 Nov 2020 |

Xbox app kan lande på Smart TV i 2021, siger Xbox-chefen

25 Nov 2020 |