Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG lover opdatering som forbedrer konsolspil i HDR på OLED & LCD-tv - FlatpanelsDK

LG lover opdatering som forbedrer konsolspil i HDR på OLED & LCD-tv

22 Nov 2016 | Rasmus Larsen |

Både PlayStation 4 og Xbox One S understøtter spil i HDR (High Dynamic Range). Det giver nye udfordringer for tv-skærme, men LG lover nu overfor Forbes, at de med en software-opdatering vil sænke det såkaldte ”input lag” ved spil i HDR på tv-skærme, herunder OLED-skærmene.

Input lag i HDR forbedres

LG har været under pres fra frustrerede ejere, som gerne vil udnytte deres nye spilkonsol til fulde og opleve spil i HDR-kvalitet med minimal forsinkelse på signalet; såkaldt input lag. Ejere startede derfor en underskriftsindsamling for at få LG til at reagere.

”LG engineers are currently working on a firmware patch to address the issue”
Input lag har intet at gøre med slør eller hakkende bevægelser, men er i stedet den lille forsinkelse, der kan opstår fra signalet modtages ved HDMI-porten til det vises på skærmen. Det er ligegyldigt for tv-indhold, men med en spilcontroller i hånden, kan det føles som en lille forsinkelse mellem tryk på knapperne og skærmens reaktion.

FlatpanelsDK skrev om dette den 14. november, hvor 1578 underskrifter var indsamlet. I skrivende stund har tallet rundet 2549.

LG har nu hørt ejernes bøn og reagerer.

Selskabet lover, at de via en softwareopdatering vil reducere input lag på tv-skærme. Detaljerne er endnu uklare, men uanset hvad er det naturligvis en glædelig nyhed. Præcis hvornår opdateringen frigives, oplyses ikke. LG skriver følgende til mediet Forbes:

“LG Electronics has been made aware that some customers are experiencing lag on their displays when playing HDR games on LG TVs.

LG engineers are currently working on a firmware patch to address the issue which is expected to roll out shortly.

LG is also working on a solution for 2017 LG TV models which may include the option of an HDR gaming mode.

LG is committed to providing the highest standards of product quality and customer service.

As such, we regret any inconvenience this has caused our customers and confirm our commitment to resolving this issue as quickly as possible.”


LG 2016 OLED


Generel udfordring på markedet

LG har været i skudlinjen i sagen, nok primært fordi de sælger OLED-tv, der af mange betragtes som markedets bedste billedkvalitet – og naturligvis er blandt de dyreste skærme.

Indførslen af HDR på spilkonsoller har dog været en udfordring for producenterne. LG’s OLED-tv har i dag – altså før opdateringen – input lag i HDR på 50-70 ms. Der går 1000 ms på 1 sekund.

Samsung og Sony har begge udsendt lignende softwareopdateringer, som sænker input lag i HDR. I dag har Sony’s ZD9 topmodel ca. 45 ms, mens Samsung KS7005/KS8005 har ca. 20-25 ms, hvilket er sænket markant efter en opdateirng. Sony’s mellemklasse 2015/2016 TV har ca. 55-60ms; en halvering ift. før opdateringen.

Philips ligger i niveauet 40 ms og Panasonic’s DX900 topmodel rammer 50-55 ms (39 ms hvis LED local dimming systemet deaktiveres).

Generelt betragtes et niveau på 50 ms eller under acceptabelt, men mange konsolspillere foretrækker naturligvis så lav forsinkelse som muligt. Se eventuelt denne debattråd for mere information.

Hvad angår spil i ikke-HDR er tallene generelt lavere.

- Kilde: Forbes, tak til Sune for tip!Flere nyheder

Xbox app kan lande på Smart TV i 2021, siger Xbox-chefen

25 Nov 2020 |

Sony: PS5 får HDMI 2.1 VRR-support med fremtidig opdatering

24 Nov 2020 |

Xbox Series X controller-support til Apple TV – måske også DualSense

24 Nov 2020 |

'Verdens første' 55" AMQLED udviklet af kinesiske BOE

24 Nov 2020 |

Infuse kommer til macOS

23 Nov 2020 |