Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonStofa rykker populære tv-kanaler for at stoppe kundeflugt - FlatpanelsDK

Stofa rykker populære tv-kanaler for at stoppe kundeflugt

17 Nov 2016 | Rasmus Larsen |

Stofa-vælgere vil fra nytår skulle indfinde sig med den største prisstigning blandt danske tv-kunder. Mellempakken stiger med 54 kr/md og Stofa forklarer til Berlingske, at man rykker populære kanaler til mindre pakker for at stoppe kundeflugten.

Mere sport i mellempakken

For få år siden havde 80% den store tv-pakke hos Stofa. I dag er andelen under 40%. Danskerne skærer ned på de store tv-pakker og supplerer med streaming. Det er en tendens, som mærkes på tværs af branchen.

"Rigtigt mange forbrugere skifter fra de store pakker til de små"
Stofa vil forsøge at bekæmpe kundeflugten ved at rykke populære tv-kanaler ned i de mindre pakker. Helt konkret rykkes TV3 Puls til den lille pakke og TV3+ til mellempakken. Det annoncerede Stofa den 10. november sammen med prisstigninger.

- ”For få år siden havde 80 procent af vores kunder den store pakke. Nu er det nede under 40 procent. Men mange efterspørger stadig sportsprogrammerne. Derfor har vi nu lagt TV3 Puls ned i pakke 1 (den lille pakke, red.) og TV3+ ned i pakke 2 (mellempakken, red.), eftersom mange har sagt farvel til pakke 3 (fuldpakken, red.),” siger Ole Fruekilde Madsen, adm. direktør, Stofa, til Berlingske.

Stofa tilføjer, at de er opmærksomme på ”at rigtigt mange forbrugere skifter fra de store pakker til de små”, men at de stadig ser en fremtid for tv-pakker.

Få overblik over prisstigninger på tv-pakker


Overvejer skrabet DR/TV2-pakke

Stofa overvejer også en helt skrabet tv-pakke, som kun består af DR og TV2-kanalerne. Det sker dog ikke foreløbigt og næppe i løbet af 2017.

DR kan allerede i dag modtages uden merpris via apps på f.eks. Apple TV eller Chromecast samt via antenne. Fra den anden front presses Stofa og andre tv-udbydere af TV2’s Play-tjeneste.

Stofa mener dog, at tv-pakker stadig giver mest for pengene, hvis man vil have bred underholdning, fordi tv-udbyderen indkøber til mange tv-kunder og opnår mængderabat. Herudover findes Stofa Mit TV, hvor man kan vælge enkeltkanaler


Netflix har ”overhalet os indenom”

Da Netflix trådte ind i Danmark i 2012 var der ikke mange i branchen, der spåede dem de store chancer. Sidenhen har piben fået en anden lyd og Netflix har ifølge flere estimater overhalet dem alle på antallet af kunder, pånær YouSee.

Stofa erkender da også, at Netflix har overhalet dem indenom.

- ”Mange vælger helt at droppe TV-abonnementet, fordi prisen og brugerfunktionaliteten på tjenester som Netflix er langt bedre end f.eks. her hos Stofa. De har overhalet os indenom. Derfor skal vi investere i at udvikle et streaminglignende TV-produkt med samme funktioner som Netflix, hvor man f.eks. kan sætte TV-seningen på pause på sin mobiltelefon og så genoptage den hjemme på TV-skærmen, og hvor vi tilbyder at kunne downloade udsendelser og se dem offline,” siger Ole Fruekilde Madsen til Berlingske.

Stofa’s prisstigninger træder i kraft fra den 1. januar 2017. Du kan få overblikket herunder.

Stofa - Priser per måned per 1/1 2017

Lille tv-pakke: Prisen stiger med 30 kr. pr. md. (fra 199 til 229 kr/md)
Mellem tv-pakke: Prisen stiger med 54 kr. pr. md. (fra 335 til 389 kr/md)
Fuldpakken: Prisen stiger med 20 kr. pr. md. (fra 529 til 549 kr/md)

Stofa - kanalændringer per 1/1 2017

Lille tv-pakke: TV3 Puls tilføjes
Mellem tv-pakke: TV3+ tilføjes - StartForfra udvides
Fuldpakken: Viasat Ultra tilføjes - StartForfra udvides
- Kilde: Berlingske

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |