Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG præsenterer 5K & 4K "UltraFine" skærme, skabt til Apple Mac - FlatpanelsDK

LG præsenterer 5K & 4K "UltraFine" skærme, skabt til Apple Mac

29 Oct 2016 | Rasmus Larsen |

Apple har trukket sig fra monitor-markedet, så de har i stedet samarbejdet med LG om at skabe to "UltraFine" skærme. En 27-tommer 5K-skærm med Thunderbolt 3 og en 21,5-tommer 4K-skærm med USB Type-C. 

"UltraFine" skærme til Apple Mac

Apple vil ikke længere sælge PC-skærme under eget navn, så de har i stedet søgt hjælp hos den åbenlyse partner for at kunne tilbyde Mac-brugere alternativer. LG har forsynet Apple med IPS LCD-paneler i årevis.

De to nye 27-tommer og 21,5-tommer skærme fra LG har en opløsning på henholdsvis 5K (5120x2880) og 4K (4096x2304). Det er samme opløsninger, som findes i Apple’s iMac modeller – formentlig præcis samme skærmpaneler. Ved 5K og 4K opløsning kan macOS køre ved 2x skalering, som sikrer, at ikoner og objekter på skærmen fremstår uændrede i størrelse, men dog ved markant højere pixeltæthed.

LG UltraFine monitor


Begge skærme fra LG understøtter DCI-P3 farverum (99%), der dækker 25 procent flere af de farver, som det menneskelige øje kan se, sammenlignet med det aldrende sRGB farverum. Apple har over de seneste par år taget springet til DCI-P3 på tværs af Mac, iPhone og iPad, og har indbygget understøttelse af DCI-P3 på systemniveau i både macOS og iOS.

- “We are excited to be introducing two highly advanced displays capable of meeting the needs of even the most demanding Mac users,” sagde Brian Kwon, president hos LG. “Not only do these UltraFine displays offer stunning picture quality, they will usher in a new age of connectivity, helping creative users achieve optimal efficiency in their homes, studios or offices.”

Thunderbolt 3 og USB Type-C

LG’s 27-tommer 5K “UltraFine” skærm har et Thunderbolt 3 stik, som gør det muligt at tilslutte den med et enkelt kabel til den nye MacBook Pro. Det samme kabel sørger for at oplade MacBook.

Fordi 5K-skærmen udelukkende gør brug af Thunderbolt 3 er den på nuværende tidspunkt kun kompatibel med den nye Macbook Pro.

LG siger, at det er verdens første 5K-skærm med Thunderbolt 3. LG og Apple har også sørget for, at indstillinger såsom lysstyrke og lydvolume på skærmen kan styres direkte fra macOS. Herudover har skærmen tre USB Type-C porte til tilslutning af tilbehør, et kamera til FaceTime, en mikrofon og integrerede højttalere.

LG UltraFine monitor


LG’s 21.5-tommer 4K “UltraFine” skærm har ikke Thunderbolt 3, men forbinder i stedet til Mac via USB Type-C, som kan sende video, data og strøm over samme kabel. Den har samme integration med macOS, som tillader, at indstillinger kan foretages fra styresystemet. Herudover har den USB Type-C porte til tilslutning af tilbehør og indbyggede højttalere.

Den eneste ting, vi savner? Det elegante design, som gjorde Apple’s skærme så attraktive.

21.5-tommer 4K UltraFine lanceres i november til 5.749 kroner og 27-tommer 5K UltraFine i starten af december til 10.490 kroner. Skærmene kan købes på apple.dk.Flere nyheder

Netflix rykker ind i mobil-pakkerne: Nu også hos Telia

20 Sep 2021 |

B&O slår et slag for miljøvenlige forbruger-værdier: "Game-changer"

17 Sep 2021 |

Disney+ er nu tilgængelig på Panasonic TV fra 2017 og frem

17 Sep 2021 |

Analytikere: Disneys armlægning med biograferne er kun på pause

16 Sep 2021 |

Samsung Display starter produktion af 90Hz OLED til laptops

16 Sep 2021 |

2021 TV Shootout: Sony A90J vinder 'King of 4K TV' – LG ZX er 'King of 8K TV'

15 Sep 2021 |