Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEndnu en kinesisk producent tilslutter sig Google's 'Android TV' - FlatpanelsDK

Endnu en kinesisk producent tilslutter sig Google's 'Android TV'

10 Oct 2016 | Rasmus Larsen |

Kinesiske producenter har hidtil bygget Smart TV baseret på mobil-Android, men Google har fået flere overtalt til at omfavnen ’Android TV’. Den seneste er LeEco, der har ambitioner om at træde ind i USA med fire Android TV i denne måned og senere Europa. De gør tingene lidt anderledes.

LeEco omfavner Android TV

Der er intet til hinder for, at tv-producenter kan tage mobil-Android og indbygge det i en tv-skærm. Det gjorde eksempelvis Philips i 2014 og det har en lang række kinesiske producenter gjort i årevis. Det er langt fra en optimal løsning og naturligvis ikke noget der har begejstret Google synderligt, da de sideløbende udvikler det officielle ’Android TV’-styresystem.

Først fik Google kinesiske Xiaomi overtalt til at skifte til Android TV og nu følger kinesiske LeEco (tidligere LeTV) efter. Det står klart efter selskabet ved en fejl er kommet til at afsløre fire nye tv-skærme bygget på Android TV forud for sin officielle indtræden i USA den 19. oktober.

Der er tale om Ultra HD-skærme på 43 til 85 tommer, hvor alle er bygget på Android TV. De understøtter HDR og den største model sågar Dolby Vision.

LeEco uMax85


Kinesiske LeEco kræver nok en kort introduktion. De sælger elektronikprodukter i flere kategorier, men er bedst kendt i Kina for at have en af de største kinesiske streamingtjenester, som har fået tilnavnet ”Kina’s Netflix”. LeEco opkøbte henover sommeren USA’s største tv-producent, Vizio, for 13,5 mia. kroner. Det er en af sværvægterne i Kina, der altså nu har allieret sig med Google.

LeEco træder officielt ind i USA i næste uge og har ambitioner om senere at udvide i Europa og andre dele af Asien.

LeEco Android TV


Med et filmstudie i ryggen

Ligesom Apple tilbyder iTunes, Apple Music og andre tjenester på egne enheder, giver LeEco i Kina adgang til egne tjenester, når man køber en mobil, tablet eller tv-skærm med logoet på. Kigger du på det lækkede billedet ovenfor se du bl.a. apps såsom “LIVE", "Le", “Levidi”, “LeZone” og “MyLeEco”.

LeEco ejer den sjettestørste filmdistributør i Kina, herunder et filmstudie kaldet LeVision Pictures. De har udgivet en række kinesiske film, som ejerne af LeEco-produkter tilbydes adgang til. Nu forsøger selskabet at få en fod indenfor i Hollywood. De har bl.a. medfinansieret 'The Expendables 2' og har til hensigt at frigive 20 engelsksprogede film, herunder "The Great Wall' med Matt Damon i hovedrollen.

LeEco streaming


Med denne strategi kan LeEco underbyde konkurrerende tv-producenter på pris og efterfølgende forsøge at tjene penge på indholdet. Det er noget af det, som LeEco vil fortælle mere om den 19. oktober.

Med to store kinesiske producenter om bord, har Google’s Android TV medvind. Det hjælper selvsagt ikke til at bringe den første danske app til platformen, men Google rykker tætere på at realisere visionen om at gøre styresystemet til en lige så universel størrelse på tv-markedet, som Android er på mobilmarkedet.

- Kilde: LeEco og Android HeadlinesFlere nyheder

Xbox app kan lande på Smart TV i 2021, siger Xbox-chefen

25 Nov 2020 |

Sony: PS5 får HDMI 2.1 VRR-support med fremtidig opdatering

24 Nov 2020 |

Xbox Series X controller-support til Apple TV – måske også DualSense

24 Nov 2020 |

'Verdens første' 55" AMQLED udviklet af kinesiske BOE

24 Nov 2020 |

Infuse kommer til macOS

23 Nov 2020 |