Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDansker skal i retten for ulovlig download af film - FlatpanelsDK

Dansker skal i retten for ulovlig download af film

27 Sep 2016 | Rasmus Larsen |

Brevene, der er sendt ud til danskere, som ulovligt har downloadet film over internettet, har ført til den første stævning. Sagen skal dermed afgøres ved en domstol. Det skriver Finans.

Første breve sendt ud i 2015

Sidste år begyndte den danske filmbranche via deres advokater at sende breve ud til danskere, som de mente, havde downloadet film ulovligt fra pirattjenester.

I årene forinden havde branchen forsøgt at lukke tjenesterne, men måtte give fortabt. Derfor blev fokus flyttet til forbrugerne.

I praksis noterer filmselskaberne sig IP-adresser og vha. domstolene kan de gå til teleselskaberne og få oplyst, hvilken husstand IP-adressen var tilknyttet til i perioden. Dette kan dog ikke udpege en enkelt person, lød modsvaret fra kritikere af metoden. Visse parter anbefalede sidste år, at modtagere af brevene, ignorerede dem.

Filmbranchen truede dengang med et retsligt efterspil, såfremt den anklagede ikke ville betale 1500 kroner i kompensation for at have downloadet filmen.

Sag skal for domstolen

Nu har advokatselskabet Opus Law gjort alvor af truslen og stævnet den første dansker, som de kræver 5000 kroner af på vegne af rettighedshaveren.

- ”Vi har sendt breve ud i over et år og er mange gange blevet spurgt, om vi overhovedet har stævnet nogen. Det kan vi nu sige, at vi har,” siger Niels Dahl-Nielsen fra Advokatfirmaet Opus Law, som har sendt brevene ud, til Finans.dk.

Det tilføjes, at der er en stævning på vej til flere danskere. Nu bliver det således op til domstolene at afgøre sagerne.

- ”De seneste domme på området ligger mange år tilbage, så vi ser frem til, at domstolene skal tage stilling til sagen. Vores klienter har ikke startet kampagnen med breve og retssager for at tjene penge. De gør det for at få stoppet ulovlig piratkopiering,” afslutter Niels Dahl-Nielsen overfor Finans.dk.

Det tilføjes afslutningsvis, at flere danskere har klaget til Forbrugerombudsmanden over brevene. Klagerne er sendt videre til Advokatnævnet, som har afvist disse.

- Kilde: Finans

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |