Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPlex: Optagefunktion, nyt på Apple TV & app til Windows 10 mobil - FlatpanelsDK

Plex: Optagefunktion, nyt på Apple TV & app til Windows 10 mobil

18 Sep 2016 | Rasmus Larsen |

Plex har over de seneste par uger frigivet flere betydelige opdateringer og vi samler her op på dem. Selskabet introducerer bl.a. Plex DVR til optagelse, nye funktioner på Apple TV4, Plex DVR til Nvidia Shield samt Windows 10 app til mobil.

Plex DVR til optagelse

Den største nyhed fra selskabet, der laver mediecenter-software, er ’Plex DVR’. Med funktionen kan du (hvis du ejer en HDHomeRun-tv-tuner) optage tv-programmer fra tv-kanaler og dele dem på hjemmenetværket vha. dine Plex apps.

Plex DVR er stadig i beta og kræver, at man betaler for Plex Premium-abonnementet, men gør man det, så kan man afprøve funktionen nu. Den 16. september tilføjede Plex desuden muligheden for at bruge Nvidia Shield-boksen som lagringsenhed for optagelserne.

Plex DVR på Nvidia Shield


Nvidia Shield kan således fungere som server for dine film, tv-serier, hjemmeoptagelser og nu tv-optagelser. Boksen kan dernæst distribuere medieindholdet ud på andre bokse og mobil/tablet ude og hjemme.

Du kan læse mere om Plex DVR her.

Nye funktioner på Apple TV

Der er også nyt til brugere af Plex app’en på Apple TV4. Plex har først og fremmest tilføjet en ny side-menu, hvorfra man hurtigt kan tilgå bl.a. sine servere og spillelister samt søge efter indhold.

Ser man en tv-serie kan Plex nu automatisk sætte næste afsnit i gang, når man er færdig med det forrige - hvis man ønsker det.

Plex på Apple TV


Endelig nævnes det, at Plex app’en på Apple TV nu er i stand til at afspille musik i baggrunden uanset om app’en er åben eller ej.

Plex til Windows 10 mobiler

Plex frigav i juli 2016 en “universal app” til Windows 10. Idéen med universale apps er, at samme app kan køre på tværs af mobil, tablet, PC og Xbox One.

Ved frigivelsen var app’en dog ikke blevet helt klar til mobiltelefoner med Windows 10. Det er den nu.

Plex Windows 10


App’en har en ny brugerflade. Herudover understøtter den Continuum, Cortana, Mobile Sync samt ”Hubs and discovery”.

Plex er gratis at bruge i hjemmet, men man kan vælge at betale for deres Premium-abonnement for at få adgang til flere funktioner. For at komme i gang med Plex skal du opsætte en lagringsserver med ’Plex Server’-programmet kørende og herigennem dele dine videoer, billeder, musik osv. Herefter kan indholdet ses hjemme og ude. på en lang række enheder vha. Plex app’en.Flere nyheder

Test: Apple TV 4K 2021

18 Jun 2021 |

Disney forbigår igen biograferne med ny Pixar-film i dag

18 Jun 2021 |

Power vil åbne yderligere 18-22 butikker de næste 4 år

18 Jun 2021 |

Nvidia Shield får Googles nye Android TV brugerflade

18 Jun 2021 |

Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

17 Jun 2021 |