Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee løser efter knap 5 måneder strømproblem på ny tv-boks - FlatpanelsDK

YouSee løser efter knap 5 måneder strømproblem på ny tv-boks

06 Sep 2016 | Rasmus Larsen |

Det blev hurtigt klart efter lanceringen af YouSee-boksen d. 18. april, at den ikke måtte markedsføres i EU pga. for højt standby-forbrug. Den fejl er nu løst. Energistyrelsen har i perioden givet YouSee dispensation, men vil ikke kommentere på hvorfor salg af boksen fortsatte i næsten 5 måneder.

Måtte ikke sælges pga. EU-krav

YouSee har igennem de seneste knap 5 måneder solgt en tv-boks, som ifølge EU’s gældende ecodesign-regler ikke måtte markedsføres indenfor EU, herunder Danmark. Grænsen for standby-forbrug hos EU er 12W, men boksen trak 13-14W døgnet rundt.

Energistyrelsen blev involveret i sagen i maj, men har ladet YouSee fortsætte salget.

YouSee har i nat udsendt en softwareopdatering (version 1.15.18), som langt om længe retter fejlen. FlatpanelsDK har endnu ikke målt standby-forbruget på boksen, men mediet Recordere har målt det til 0,3 Watt efter opdateringen. Boksen kan manuelt sættes i standby ved at slukke den på fjernbetjeningen. Ellers sker det automatisk efter 4 timer.

- ”Energistyrelsen har været i dialog med YouSee om deres bokses standbyforbrug og har ved en kontrolmåling den 31. august konstateret, at boksen nu har en standbyforbrug på under 0,5 W. YouSee vil i løbet af næste uge påbegynde opdatering af alle eksisterende tv-bokse,” udtalte Peter Nielsen, specialkonsulent hos Energistyrlsen til FlatpanelsDK fredag den 2. september.

YouSee-boks


Energistyrelsen gav dispensation

FlatpanelsDK har over tre omgange forsøgt at få Energistyrelsen til at klarlægge, hvorfor de har tilladt markedsføring af tv-boksen i månedsvis, når den åbenlyst er i strid med EU’s ecodesign-krav og derfor ikke må markedsføres i Danmark. Energistyrelsen blev fremlagt målingerne af bl.a. FlatpanelsDK allerede i maj 2016.

FlatpanelsDK har også forsøgt at få klarlagt vilkårene for den dispensation, som YouSee har modtaget; bl.a. om det er normal praksis for alle selskaber i Danmark eller om YouSee har fået særbehandling.

Energistyrelsen har ikke svaret på disse spørgsmål, der i første omgang blev stillet den 9. juni, igen den 22. august og senest den 2. september.

Styrelsen oplyser dog følgende:
- ”Energistyrelsen vil i løbet af efteråret gennemføre lignende kontrolmålinger på bokse, som de øvrige tv-udbydere på det danske marked benytter.”

YouSee har i hele perioden solgt og markedsført boksen - bl.a. med landsdækkende tv-reklamer - og oplyste den 16. august overfor FlatpanelsDK, at ”vi nu har åbnet helt op for sluserne uden afsætningsbegrænsninger”.Flere nyheder

Dansk Paramount+ chef: Vi går i direkte konkurrence med alle

26 Feb 2021 |

Kodi 19 frigivet med tvOS (Apple TV), AV1 & Dolby Vision support

26 Feb 2021 |

Google TV kan opsættes som 'dumt TV'

25 Feb 2021 |

Power satser på 'TV-shop' – med bl.a. laveste pris på LG CX OLED hidtil

25 Feb 2021 |

Paramount+ får nyt 'Star Trek' & 'Frasier', op til 4K Dolby Vision, pris på 59 kr/md.

25 Feb 2021 |

Interview: YouTV har kig på partnere, TV-apps & streaming-kvalitet

24 Feb 2021 |