Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTCL's X1 topmodel har HDR, Android TV 6.0 og nordisk design - FlatpanelsDK

TCL's X1 topmodel har HDR, Android TV 6.0 og nordisk design

05 Sep 2016 | Rasmus Larsen |

TCL præsenterede på IFA-messen deres nye flagskib indenfor tv-skærme. Xclusive X1, som det hedder, har Ultra HD, HDR, Android TV 6.0, buet design og nordisk design. Det skal sætte TCL på landkortet i high-end-segmentet.

TCL Xclusive X1

Første version af skærmen blev fremvist på CES i Las Vegas i januar. Dengang var meldingen, at skærmen ville understøtte Dolby Vision; Dolby’s HDR-format. Det sker ikke alligevel, men derudover markerer tv’et sig på alle de samme punkter, som topmodellerne fra de etablerede mærker.

TCL forklarer, at skærmen først og fremmest henter inspiration i nordisk design. Chefdesigneren hos TCL er nemlig dansk. Den buede 65” skærme har højttalere under billedpanelet og en bagside, der er holdt fuldstændig ren for skruer og andre visuelle distraktioner.

TCL Xclusive X1


Tv’et er 17,4 mm i dybden, men alligevel har TCL fået plads til bagbelyst LED med zone-styring. Dette findes normalt kun i de allerdyreste LCD-skærme, såsom Samsung KS9505 og Panasonic DX900, og betyder som regel et tykkere design. TCL kalder X1 “det slankeste HDR-TV med lokal dimming”.

Lyset på LCD-skærmen kan styres i 288 zoner, oplyses det, hvilket skal levere billeder i HDR-billedkvalitet. TCL proklamerer, at der kan leveres en lysstyrke op til 1500 nits, hvilket i så fald vild gøre det til et af de mest lysstærke LCD-tv på markedet. Der kan også gengives mere intense farver i op til 93% af DCI-P3 farverummet, hvilket bruges i biografer. Det udvidede farverum opnås vha. kadmiumfrie quantum dots.

Skærmen har naturligvis Ultra HD-opløsning.

TCL Xclusive X1


Skal sætte TCL på landkortet

Med X1 håber TCL at markere sig i high-end-segmentet og vise, at de kan matche producenter som Samsung og Sony.

- ”TCL Xclusive X1 er ikke bare et ledende produkt inden for LCD-TV-industrien, men også det mest avancerede af alle TCLs buede TV-produkter. Med denne eksklusive produktserie holder TCL sine løfter om at levere industriledende teknologi, elegant design og robuste indholdsløsninger. Med denne lancering hæver vi vores konkurrenceposition og dette er TCLs første, men selvsagt ikke sidste, skridt mod et sikkert fodfæste inden for luksussegmentet,” sagde Alain Pakiry, generaldirektør for TCL i Europa.

X1 markerer også begyndelse på et partnerskab imellem Google og TCL, der skal bringe Android TV til den kinesiske producents skærme.

TCL Xclusive X1


Tv’et er udstyret med Android TV version 6.0 fra start, ulig mange af andre Android TV på markedet, der stadig er fanget på version 5.1. Android 7.0 blev frigivet for få uger siden.

65’’ TCL U65S9906 lanceres i Europa i 4. kvartal 2016. Det får en vejledende pris på 29.990 danske kroner.Flere nyheder

Nokia gør comeback som TV-mærke i Danmark

04 Dec 2020 |

Vinderen af LG GX OLED er...

04 Dec 2020 |

Officielt: HBO Max erstatter HBO Nordic i 2021

04 Dec 2020 |

Warner vil streame alle 2021-film samtidig med biograf-premiere i USA

04 Dec 2020 |

Discovery+ erstatter Dplay til januar

03 Dec 2020 |

'Ringenes Herre' klar i 4K HDR & Dolby Atmos i Danmark

02 Dec 2020 |