Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSmart TV Alliance og HbbTV Association slår sig sammen - FlatpanelsDK

Smart TV Alliance og HbbTV Association slår sig sammen

01 Sep 2016 | Rasmus Larsen |

Smart TV alliancen, der havde til mål at skabe en fælles standard for apps på Smart TV, og HbbTV Association, der står bag HbbTV-standarden, slår sig sammen efter ingen af de to har opnået videre succes.

Blev ikke udbredte standarder

I en udmelding i dag tegner de to hver især et billede af store fremskridt indenfor respektive områder. Det nævnes, at der er 58 mio. Smart TV, som kan køre apps baseret på Smart TV Alliancens specifikation og 30 mio. Smart TV med understøttelse af HbbTV.

Uanset om mange Smart TV teknisk understøtter systemerne, er realiteten dog, at begge systemer kun bruges i meget begrænset omfang. Hverken Smart TV alliancen eller HbbTV er blevet de udbredte standarder, som grupperne havde håbet på.

I særdeleshed Smart TV Alliance, der blev grundlagt af LG, TP Vision (Philips), Toshiba og Panasonic i 2011, er faldet fuldstændig igennem. Hver af de fire er gået til sit. LG bruger i dag webOS, Panasonic bruger Firefox OS (udviklet af Mozilla), Toshiba’s tv-division er gået i opløsning og Philips er sprunget på Android TV (udviklet af Google). Apps skal udvikles separat til hvert styresystem.

HbbTV er nok bedre kendt som det system, som DR bruger til “den røde knap”, der kan bruges til at se arkivindhold, når man har zappet hen på en af DR’s tv-kanaler. Ingen andre udbydere i Danmark har omfavnet HbbTV. Visse andre tv-kanal-udbydere på tværs af Europa har adopteret HbbTV, men ikke i væsentligt omfang. HbbTV er udviklet ud fra en tanke om at kombinere tv-kanaler via tv-tunere med streaming via internettet. Det er den gamle garde der står bag, og de ser helst ikke en omstilling til tv-distribution via apps.

Smart TV alliance


Arbejdet fortsættes under HbbTV

Over det kommende år vil Smart TV Alliance blive indkørt i HbbTV Association med henblik på at kombinere tv-kanaler med “over-the-top”-tjenester, altså streamingtjenester.

- “Through the incorporation of Smart TV Alliance’s activities, HbbTV will be able to address the combined scope of broadcast and Over-The-Top Services with a shared focus on delivering the HbbTV Specification that best meets the needs of these converging markets,” sagde Dr. Klaus Illgner, formand for HbbTV Association styregruppen.

Om de to organisationer får mere held under samme flag, må tiden vise, men på nuværende tidspunkt er der noget mere fart over udviklingen af apps til styresystemer, der står helt udenfor, såsom Apple tvOS og Google Android.Flere nyheder

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |

Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

27 Nov 2020 |

YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

26 Nov 2020 |

Viasat varsler prisstigninger fra 2021

26 Nov 2020 |

Xbox app kan lande på Smart TV i 2021, siger Xbox-chefen

25 Nov 2020 |