Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonic fremviser ny "reference" OLED-tv prototype på IFA - FlatpanelsDK

Panasonic fremviser ny "reference" OLED-tv prototype på IFA

01 Sep 2016 | Rasmus Larsen |

Panasonic fremviser på IFA 2016 en prototype af et nyt ”reference” OLED-tv. Selskabet siger, at idéen er at vise “næste generation af OLED-teknologi” og de “betydelige fremskridt, der er gjort” for særligt “nær-sort gengivelsen”. Et forbrugerprodukt lanceres i 2017.

Panasonic OLED-prototype

Panasonic lancerede deres første OLED-tv - 65” CZ950 – for præcis et år siden på IFA 2015. Det japanske selskab har ikke en nyt OLED-tv at lancere på dette års IFA-messe, så de har i stedet medbragt en prototype, som skal vise, at de vil “forpligte sig til at forme fremtiden indenfor tv-skærme og at der allerede arbejdes på at skabe næste ’Reference’ med OLED”.

Og her er prototypen så (billedkredit til HDTVTest):


Hvad betyder det helt præcis?

- “Panasonic arbejder i øjeblikket på at anvende sin ’next-generation’ billedbehandling til OLED-teknologi, med fokus på at forbedre en af de største udfordringer på OLED; nær-sort gengivelsen. Ved at benytte Panasonic’s know-how indenfor selv-emitterende panelteknologi kendt fra plasma-tv, vil Panasonic forbedre dette område yderligere og gøre det muligt for OLED-teknologi at levere den bedste billedoplevelse mulig for forbrugere,” forklarer Panasonic (oversat fra udmelding på engelsk).

Panasonic 2016 OLED prototype


I virkeligheden betyder dette nok blot, at Panasonic endnu ikke er klar til at lancere deres nye flagskib indenfor tv-skærme. Producenten lancerede tidligere på året DX900 LCD-topmodellen og arbejder hårdt på at positionere denne som en reference indenfor LCD-billedkvalitet. Uagtet er det dog positivt at høre, at Panasonic stadig er fuldt dedikeret til OLED-teknologi.

Mere information “senere denne vinter”

For at hjælpe med at optimere topmodellerne har Panasonic allieret sig med Mike Sowa fra Hollywood, der er kendt fra sit arbejde på film såsom Oblivion og Insurgent.

Panasonic 2016 OLED prototype


Mike Sowa forklarer, at han brugte Panasonic’s CZ950 OLED under arbejdet med at få farverne og udtrykket på plads i Disney’s The Jungle Book til hjemmeudgivelsen, der senere til streaming og muligvis på Blu-ray.

- “I also used the TX-65CZ950 on ‘Kubo and the Two Strings’ and ‘The Accountant’ two upcoming feature films I’ve been working on in Hollywood. There is no doubt that 2D is great, however, the TX-65CZ950 produces spectacular results in 3D” citeres han for at sige i Panasonic’s udsendte pressemateriale, hvilket foreslår, at 3D vil blive ved med at være en del af Panasonic’s OLED-tv i fremtiden.

Panasonic siger, at “mere information forventes at blive frigivet senere denne vinter”. Vores gæt er, at det betyder januar på CES 2017 i Las Vegas.

- Kilde: Panasonic, photo credit HDTVTest.co.ukFlere nyheder

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |

Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

27 Nov 2020 |

YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

26 Nov 2020 |

Viasat varsler prisstigninger fra 2021

26 Nov 2020 |

Xbox app kan lande på Smart TV i 2021, siger Xbox-chefen

25 Nov 2020 |