Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDanske tv-udbyderes planer for tv-kanaler i 4K - FlatpanelsDK

Danske tv-udbyderes planer for tv-kanaler i 4K

31 Aug 2016 | Rasmus Larsen |

Viasat lancerede i går den første danske tv-kanal i Ultra HD. Det bliver en sportskanal. Men hvor står YouSee, Stofa, Waoo, Canal Digital og Boxer mht. 4K? Det fortæller de i en fælles brancheudmelding via BFE.

Danske udbydere om 4K-kanaler

Streamingtjenester såsom Netflix, Amazon og YouTube har tilbudt 4K i et par år, men udbyderne af tv-kanaler har været mere afventende. I går tog den danske branche første skridt med lanceringen af ’Viasat Ultra HD’-kanalen, som vil kunne ses via parabol hos Viasat selv samt via fiber hos Waoo.

Men hvad med YouSee, Stofa, Waoo, Canal Digital og Boxer?

YouSee har pt. ingen konkrete planer og deres nyeste tv-boks understøtter da heller ikke 4K.

- “På nuværende tidspunkt har vi ingen konkrete planer for 4K-indhold – ej heller eventuel prissætning. Det betyder ikke, at vi ikke er opmærksomme på eller gør os overvejelser om 4K. 4K er især et produkt for dem, der ønsker en endnu bedre tv-oplevelse, og vi forventer generelt i markedet i fremtiden, at der vil komme 4K-produkter, som er betalbare/rentable.” siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee TV.

Stofa forholder sig afventende og vil hverken afvise eller bekræfte på nuværende tidspunkt

- “Stofa vurderer løbende på mulighederne og interessen for at modtage indhold i 4K. Det gør vi dels med udgangspunkt i broadcasternes planer for at sende 4K, dels ud fra de tilbagemeldinger vi får fra både vores slutkunder og fra antenneforeningerne. Bliver 4K tv fremtiden inden for flow-tv? Er tv-indhold sendt i 4K noget kunderne, medlemmerne og foreningerne efterspørger – dét er vi meget opmærksomme på,” siger Martin Dalgaard-Lassen, Produktudviklingschef i Stofa.

Hos Waoo har man allerede meldt ud, at man vil tage Viasat’s Ultra HD-kanal ind i tv-pakken. Det skal ikke koste ekstra, men i takt med at der tilføjes flere kanaler i Ultra HD, kan det naturligvis ændre sig. Waoo tilbyder også Netflix i 4K.

- “Vores net og tekniske set-up er allerede klar til 4K/UHD, og eksempelvis er Netflix’ 4K udbud tilgængelig for vores kunder allerede nu. Vi investerer i 4K-teknologi, fordi det tydeliggør den ydeevne, som en fiberforbindelse har. MTG/ Viasats satsning på UHD kommer i vores Viasat TV Pakke,” siger adm. direktør Jørgen Stensgaard, Waoo.

Canal Digital lancerede for nylig en ny tv-boks og den understøtter ikke 4K. Der er heller ingen konkrete planer på nuværende tidspunkt, men Catja Middelboe Andersen, kommunikationsdirektør hos Canal Digital siger: ”vi følger 4K udviklingen nøje”.

Boxer derimod er afvisende. De tror ikke på, at 4K har den store appel hos den brede befolkningsgruppe.

- “Det er vores opfattelse, at efterspørgslen på 4K primært vil ligge hos feinschmeckere, hvorimod den almindelige seer den dag i dag med ganske almindeligt HD har fået et ualmindeligt godt billede, der modsvarer væksten på størrelsen af fladskærmene. På den front er vi ved at nå en grænse, fordi det simpelthen er de færreste stuer, der har vægge, hvor der kan sidde meget mere end en 55-65″ fladskærm,” siger adm. direktør Ulf Lund, Boxer.

Udviklingen rundt om i Europa

I Tyskland, England, resten af Norden og andre dele af Europa er arbejdet på tv-kanaler i Ultra HD også begyndt. Visse lande er lidt foran Danmark, mens andre er bagefter.

- ”Ifølge en ny international undersøgelse, ‘2016 global 4K/UHD industry survey’, forventer et stort flertal på 88 pct. af tv-distributørerne, at de vil have indført 4K som del af deres kanaludbud i 2020. Ca. tre ud af fire forventer, at de allerede om to år vil udbyde tv-kanaler i 4K. Faktisk, viser undersøgelsen, vil der i Vesteuropa allerede i år blive udbudt 33 flow-tv kanaler i 4K,” skriver brancheforeningen for danske tv-udbydere, BFE.

Samtlige tv-producenter har solgt Ultra HD-skærme i flere år, men taget tv-udbydernes udmeldinger i betragtning, ser det ud som om, at danskerne må væbne sig med tålmodighed før Ultra HD er ordentligt udbredt.

Skridtet efter Ultra HD er HDR (high dynamic range), som bl.a. Netflix og Amazon begyndte at tilbyde (link: 1, 2) tidligere på året.

- Kilde: BFEFlere nyheder

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |

Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

27 Nov 2020 |

YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

26 Nov 2020 |

Viasat varsler prisstigninger fra 2021

26 Nov 2020 |

Xbox app kan lande på Smart TV i 2021, siger Xbox-chefen

25 Nov 2020 |