Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonIFA 2016 - hvad vi kan forvente - FlatpanelsDK

IFA 2016 - hvad vi kan forvente

24 Aug 2016 | Rasmus Larsen |

IFA-messen i Berlin starter i år den 2. september og denne gang vil nogle af de store temaer være HDR, Smart TV, OLED og UHD Blu-ray. Samsung, Sony, LG, Panasonic, Philips, TCL og alle de andre er på plads. Her er hvad vi ved, har hørt og håber at se på IFA 2016.

Hvad vi kan forvente på IFA 2016

IFA ændrer sig en smule hvert år, men selvom mobiludstyret har gjort indtog er der stadig stort fokus på tv-skærme på messegulvene.

High dynamic range
Et af de store temaer i år bliver HDR (high dynamic range). Branchen er tydeligvis begejstret for den øgede dynamik og de bedre farver i billedet. På IFA forventer vi at se mange af de nuværende tv-skærme, men også nye produkter.

Producenterne vil komme til at diskutere HDR10 vs. Dolby Vision formaterne og vi regner med, at IFA vil markere den formelle introduktion af et trejde HDR-format, som broadcast-industrien står bag; navnlig HLG - eller ’Hybrid Log gamma’. Med HLG kan man kombinere et normalt tv-signal (SDR) med et HDR-signal i samme udsending af tv-kanalen, og formatet handler således om at få tv-kanaler med på beatet. Forhåbentlig kan nogle nuværende tv-skærme opdateres til at håndtere HLG.

Vi forventer, at producenterne råber op om egne fordele; ”højere lysstyrke”, ”dybere sort”, ”bedre farver”, ”1000 nits”, ”UHD Premium” osv. Når alt kommer til alt, er det eneste, som man kan sige med sikkerhed imidlertid, at det stadig er en meget tidlig fase for HDR.

IFA 2016 vil muligvis også byde på næste generation af HDMI-stikket: HDMI 2.1. Rygtet siger, at HDMI 2.1 lægger fundamentet for såkaldte dynamiske metadata i HDR10-formatet. Det vil sige, at HDR-billedet kan optimeres scene-for-scene i stedet for kun én gang overordnet. Samsung har allerede demonstreret HDR10 med dynamiske metadata, hvilket pt. er en af de unikke fordele ved Dolby Vision HDR-formatet.

LG 2016 OLED


Mange flere OLED-tv
Flere selskaber vil lancere OLED-tv på IFA 2016. Det er ingen hemmelighed.

Philips har allerede bekræftet, at de vil lancere deres første OLED-tv i 2016 og vi forventer at få det se det på IFA som en ny topmodel i 9-serien. Loewe har taget forskud på glæderne ved at afsløre et OLED-tv med understøttelse af både HDR10 og Dolby Vision, og det fremvises naturligvis på IFA. Tyske Metz har ligeledes bekræftet, at de vil lancere et OLED-tv på IFA.

Vi gætter på, at Panasonic præsenterer en opdateret version af deres første OLED-tv. Hvis det sker, så vil det blive baseret på LG’s nye 2016 OLED-paneler.

LG vil med garanti råbe højt om OLED og fremvise deres nuværende modeller, men vi håber på, at selskabet også udvider med mindre og større formater. Vi har ikke hørt konkrete rygter, men netop i denne fase, hvor LG begynder at sælge OLED-paneler til adskillige nye producenter, vil de nok forsøge at slå ’OLED’ og ’LG’ associationen fast. Hvis LG vil have fuld opmærksomhed kan de måske bringe deres wallpaper OLED prototype på banen.

Bang & Olufsen forventes ikke at præsentere deres OLED-tv på IFA. Det kommer først i 2017. Vi forventer heller ikke, at Sony springer med på vognen idet de netop har lanceret deres nye flagskib med LCD-teknologi i form af ZD9. Denne skærm vil få opmærksomhed på IFA.

Panasonic UB90


Ultra HD Blu-ray
Der findes blot 3 UHD Blu-ray-afspillere i Europe fra hhv. Samsung, Panasonic og Microsoft. Vi forventer at flere tilføjes på IFA 2016.

Panasonic har allerede lanceret en billigere UB90 i Japan og vi hører, at den skal lanceres i Europa som ”UB700”. Det er ikke noget selskabet har bekræftet, men vi forventer at se den på IFA.

Kunne Samsung gøre det samme? Bestemt, men vi har ikke hørt nogen rygter. LG har stadig til gode at lancere deres første UHD Blu-ray-afspiller og mange af os har nok en fornemmelse af, at såfremt det sker, så vil den understøtte Dolby Vision-formatet, idet LG også understøtter det på alle deres 2016 OLED-tv og high-end LCD-tv. En sådan afspiller håber vi at se på IFA, men det kan også være, at LG sigter mod CES-messen i Las Vegas i januar 2017. Det er naturligvis ren spekulation og det kan være, at LG slet ikke har planer om en afspiller.

Oppo har i øvrigt lovet at lancere deres første UHD Blu-ray-afspiller “in time for the holiday” – altså før julen 2016.

Og Sony? FlatpanelsDK fik dem til at lægge hovedet på blokken tidligere på året og bekræfte, at de lancerer deres første UHD Blu-ray-maskine før udgangen af indeværende regnskabsår, dvs. inden april 2017. Hvis vi skal gætte, så tror vi, at den nye PlayStation 4 bliver første UHD Blu-ray fra Sony. Den præsenteres dog ikke på IFA.

Android TV


Smart TV & Android TV
Historien om ’Smart TV’ er ved at gå op i syningen idet det eneste, som tv-producenterne konsekvent leverer, er brudte løfter. Der er bestemt stadig potentiale i nogle af platformene, herunder Android TV, men det er ikke kønt at betragte, hvordan producenterne skifter platform som vinden blæser og undlader at opdatere forrige generation.

Vi forventer ikke, at de toneangivende producenter skifter platform igen på IFA. Hvis det sker, sker det i stedet på CES 2017, hvor 2017-modellerne afsløres. Vi ved dog, at flere producenter vil melde sig på hold Android. Bang & Olufsen er en af dem, Grundig en anden, TCL en tredje og Hisense en fjerde.

Vi venter stadig på, at Sony og Philips opdaterer deres Android TV til version 6.0, selvom Android 7.0 allerede er frigivet. Det satser vi på at høre mere om på IFA. Vi venter også på, at Samsung leverer den lovede opdatering af Tizen til 2015-modellerne. Igen; forhåbentlig har de mere at sige i næste uge.

Måske lancerer Xiaomi deres Android TV-boks, men en opfølger til Nvidia Shield er ikke i kortene og en ny Apple TV-boks er helt udelukket på IFA.

Hvad ellers? Formentlig en smule virtual reality, men ikke de store nyheder. Oculus Rift og HTC Vive er sendt på markedet og vi er allerede ved at miste overblikket over, hvor mange versioner af Gear VR, som Samsung har lanceret. PlayStation VR er måske med på IFA, men det bliver næppe her, at lanceringen skydes i gang for Sony planlagt et PlayStation event den 7. september - umiddelbart efter IFA.

Få det hele med

IFA 2016 starter d. 2. september, men i dagene op til er der pressemøder. Du kan naturligvis læse alle vores nyheder fra messen på forsiden eller finde dem vores IFA 2016 sektion, hvor rygterne allerede kan læses nu.

Undervejs vil vi dele masser af materiale på de sociale medier, så følg os på Facebook eller twitter, YouTube, nyhedsbrev eller RSS.Flere nyheder

Mulan

'Mulan' rykkes fra biografen til Disney+

05 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
Samsung Serif TV

Samsung lancerer opgraderet Serif TV i nye farver

04 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
Panasonic HZ2000

Panasonic lancerer med HZ2000 nyt flagskibs OLED TV

31 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Speed film

Viaplay: Film speedes op fordi det er "laveste fællesnævner"

31 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Greyhound

'Greyhound' har givet Apple blod på tanden

30 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
TV sluk

Tv-kanaler atter på retræte efter corona-opsving

30 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Jurassic World

Ny aftale sender Universal-film hurtigere ud i stuerne

30 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Ready for PlayStation 5

Sony afslører første 'Ready for PlayStation 5' 4K & 8K TV

29 Jul 2020 | Rasmus Larsen |