Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAndroid TV Nougat (7.0) frigivet til Nexus Player, men tv-skærme må vente - FlatpanelsDK

Android TV Nougat (7.0) frigivet til Nexus Player, men tv-skærme må vente

23 Aug 2016 | Rasmus Larsen |

Google har frigivet næste store version af Android - 7.0 Nougat - der på tv-fronten byder på nyheder såsom picture-in-picture, app-optagelse, mulighed for at skifte imellem flere konti, multitasking, HDR på systemniveau og fejlrettelser. Nougat er frigivet til Nexus Player, men tv-skærmene må vente.

Nyheder i Android TV 7.0

Android 7.0 er frigivet på tværs af mobil, tablet og TV. Google siger, at der er over 250 nye funktioner. De fleste af dem er forbeholdt telefoner, men der er også nyheder og finpudsning på tv-skærmen.

Opdateringen byder først og fremmest på muligheden for at bruge flere Google-konti på samme tv-skærm. På den måde kan familiens medlemmer få adgang til deres egne videoer og tilmeldte kanaler igennem f.eks. YouTube. Den eneste app – som vi har spottet – der understøtter flere konti, er YouTube. Flere må formodes at følge.

Android TV picture-in-picture


En anden nyhed er picture-in-picture, hvor man kan skubbe videoen til et af hjørnerne imens man søger videre i filmkataloget eller bruger en anden app. Ved at holde hjem-knappen på fjernbetjeningen nede kan man indstille bl.a. i hvilket hjørne videoen skal sidde. Det ser ud som om, at udviklerne aktivt skal gå ind og aktivere PiP for vi er ikke stødt på nogen apps med PiP endnu.

Google tilføjer desuden en multitasking-menu på Android TV. Ved at dobbeltklikke på hjem-knappen på fjernbetjeningen kan man hurtigt skifte imellem sine åbne apps. Multitasking op tv-skærmen ses nedenfor.

Android TV Nougat


En anden nyhed, som også kræver, at udviklerne kommer på banen, er optagelse i apps. Hvis en udvikler ønsker at aktivere muligheden for optagelse – f.eks. under livestream – så kan de gøre det. Tv-skærme med Android TV kan naturligvis allerede optage tv-kanaler, men med opdateringen vil det blive muligt at optage direkte fra apps.

Understøttelse af HDR (high dynamic range) tilføjes i øvrigt på systemniveau fra og med Nougat.

Endelig tilføjes - bag facaden - understøttelse af Vulkan, der er en 3D-motor til spil. Med Vulkan vil der kunne gengives flottere 3D-spil på tv-skærmen.

Det skal naturligvis ej glemmes, at Android TV 7.0 inkluderer en stor portion fejlrettelser, som Google ikke har udspecificeret. Det vil forhåbentlig gøre oplevelsen af at bruge Android TV mere flydende og stabil. FlatpanelsDK har bemærket lidt visuel finpudsning rundt omkring i menuerne.

Klar på Nexus Player - senere på tv-skærme

Den eneste tv-enhed, som har fået Android Nougat i dag, er Nexus Player. Det er den lille tv-boks, som Google i samarbejde med Asus lancerede for at skyde Android TV projektet i gang. Boksen er sidenhen udgået.

Redaktionens Nexus Player har automatisk opdateret sig selv til 7.0 henover natten.

Android TV Nougat


Ejer du en tv-skærm fra Sony eller Philips, eller Nvidia Shield boksen, må du derimod vente. Mens sidstnævnte i februar 2016 fik forrige udgave af Android TV – version 6.0 – mangler tv-skærme fra Sony og Philips stadig 6.0 opdateringen, der blev frigivet helt tilbage i slutningen af 2015.

Nvidia har lovet at opdatere Shield til 7.0.

Første tv-skærm med forrige Android 6.0 bliver Sony ZD9 og opdateringen følger senere til 2015 og 2016 Android TV fra Sony. Philips har også lovet at opdatere til 6.0. Hvad angår den nye 7.0, er det for tidligt at sige noget konkret. Historikken taler dog sit eget sprog, så du skal nok væbne dig med tålmodighed.

Nye producenter, herunder Bang & Olufsen og Grundig, vil fra dette efterår begynde at sælge tv-skærme med Android. Visse af dem lanceres med 5.1, mens andre får 6.0 fra start. Heller ikke disse producenter har kommenteret på version 7.0

- Kilde: GoogleFlere nyheder

PS5-ejere får 6 måneders fri adgang til Apple TV+

03 Aug 2021 |

Amazons 'Ringenes Herre' serie får premiere næste år

03 Aug 2021 |

Panasonics første OLED TV med HDMI 2.1 er landet

30 Jul 2021 |

Guide: Hakker video på din Chromecast? Sådan opsættes den

29 Jul 2021 |

Philips lancerer nye OLED TV med HDMI 2.1

28 Jul 2021 |

Warner holder fast i simultan-premiere på 10 film næste år

27 Jul 2021 |