Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBeoVision 14 er Bang & Olufsen's første Ultra HD Android TV - FlatpanelsDK

BeoVision 14 er Bang & Olufsen's første Ultra HD Android TV

10 Aug 2016 | Rasmus Larsen |

Bang & Olufsen har i dag præsenteret BeoVision 14, der bygger på ikoniske design fra BeoVision 10 og tilføjer frontlameller i egetræ. BeoVision 14 har også Ultra HD og så er det den danske producents første skærm med Google’s Android TV styresystem. Prisen starter på 49.890 kroner.

En nyfortolkning af et ikonisk design

Da Bang & Olufsen i 2009 lancerede BeoVision 10 blev det næsten øjeblikkeligt et dansk designikon. Selskabet raffinerede designet med BeoVision 11 og nu bruger man så igen - 7 år efter - grundstammen til BeoVision 14.

BeoVision 14 er dog alligevel særpræget for en tid, hvor minimalisme definerer det brede marked for tv-skærme og dikterer næsten forsvindende smalle rammer i koldt metal. Med BeoVision 14 bringer B&O et modspil på banen. De siger, at ”de diskrete frontlameller i egetræ giver en varm, organisk kontrast til det kølige, mørke glaspanel og den firkantede aluminiumsramme”. B&O-kendere vil nok bemærke, at der er hentet inspiration til trælamellerne fra BeoLab 18 højttalerne.

BeoVision 14


Hvis man ønsker, kan skærmen stadig fås med frontstof i mange forskellige farver. Herudover tilbydes rammen i enten naturlig aluminium eller sort anodiseret aluminium. Skærmen kan hænge på væggen, hvor man kan vælge imellem et manuelt eller motoriseret beslag eller stå på gulvet vha. den tilbagelænede staffeli-fod eller den bastante motoriserede cirkel-stand.

BeoVision 14 lanceres i 40 og 55 tommer og begge er bygget på et LCD-panel med bagbelyst LED. I stedet for at placere lysdioderne (LED) langs kanterne af LCD-paneler – kaldet kant-LED - sidder de bagved, hvilket sikrer et mere jævn fordeling af lyset. Skærmen er antirefleksbehandlet og ”reducerer forstyrrende refleksioner med mere end 98 procent”, siger B&O. En 360-graders sensor sørger for at justere lysniveauet på skærmen ift. omgivelserne. VisionClear klarer billedprocessering og den er blevet opdateret på flere områder.

Skærmen har Ultra HD-opløsning, der således er en opgradering i forhold til forgængeren BeoVision 11, der havde Full HD. Ultra HD er en opløsning med fire gange flere pixels end Full HD og kan derfor give et mere detaljeret billedet.

BeoVision 14 understøtter derimod ikke branches næste store håb for at hæve billedoplevelsen. Der er således ikke HDR (high dynamic range) indbygget. Skærmen understøtter heller ikke 3D.

BeoVision 14


Første med Android TV

BeoVision 14 markerer samtidig starten på et samarbejde imellem Google og Bang & Olufsen. Skærmen er den første fra den danske producent, som gør brug af Android TV styresystemet, der kombinerer tv-kanaler med apps og spil.

Android TV er i brugerfladen opbygget omkring rækker af indhold, hvor der i den øverste række anbefales nyt indhold baseret på dine seer-vaner. I de andre rækker kan man placere hhv. apps og spil. Der kan fra Google Play Film-app’en lejes nye og gamle film.

Fra Google Play-butikken kan man også hente apps såsom Netflix og YouTube samt klassiske og nye spil i mange genrer. Android TV bruges også hos visse af B&O’s konkurrenter i branchen, herunder Sony og Philips, men på trods af Google’s velmente ambitioner om at skabe et universelt styresystem til tv-skærme - ligesom de har gjort til telefoner - kan ingen af partnere undslippe det faktum, at der endnu ikke findes en eneste dansk streamingtjeneste-app til Android TV. Det ændrer sig forhåbentlig i takt med, at flere tv-producenter støtter op om Google’s vision.

BeoVision 14


Vil man se Viaplay, TV2 Play, DR TV og de andre kan man i stedet bruge Google Cast. Dette er protokollen, som også giver liv til Chromecast-produktet. Det fungerer i praksis på den måde, at man fra sin Android-mobil/tablet eller iPhone/iPad åbner app’en til streamingtjenesten, finder det indhold som man ønsker at se, og derefter trykker på ”cast”-ikonet. Herefter sendes billedet trådløst over på tv-skærmen, der overtager forbindelsen direkte til streamingserverne.

Visse streamingtjenester såsom Netflix og YouTube er for nylig begyndt at streame i 4K-kvalitet. Dette håndterer BeoVision 14 også efter alle kunstens regler. Skærmen har således indbygget dekoder til både HEVC og VP9. Førstnævnte er nødvendig hos Netflix, mens sidstnævnte er nødvendig hos YouTube.

Der er også dobbelt-tuner i skærmen til optagelse af tv-kanaler. Det kræver, at man tilslutter en USB-harddisk.

Ny Beoremote One og Multiroom

Bag trælamellerne gemmer sig specialfremstillede trevejshøjttalere. For at sikre at lyden passerer korrekt igennem trælamellerne har Bang & Olufsen trukket på erfaringer fra BeoLab 18 højttaleren, der har tilsvarende egetræslameller.

Skærmen kan indgå i selskabets Multiroom-netværk, hvilket betyder at du kan nye trådløs musik i samspil med husets andre enheder. BeoVision understøtter også trådløs lyd via Wisa-teknologien, så man kan koble nyere BeoLab-højttalere på skærmen trådløst. Der kan tilkobles op til 8 højttalere trådløst.

BeoVision 14


I forbindelse med lanceringen introduceres også en ny ”BeoRemote One Bluetooth”. Som navnet antyder skifter man fra infrarød til Bluetooth, hvilket i praksis betyder, at rækkevidden bliver forlænget og at man ikke længere skal pege direkte mod skærmen. Der er dog stadig infrarød som mulighed i fjernbetjeningen.

BeoRemote One Bluetooth har fire ”MyButtons”, der kan lagre makro-funktioner, så man f.eks. man ét tryk kan tænde tv’et og dreje det i en bestemt position.

BeoVision 14 kan købes i Bang & Olufsen butikkerne i 40 og 55 tommer med egetræslameller til følgende vejledende priser:
 • BeoVision 14, 40" m/ egetræslameller fra 49.890 DKK
 • BeoVision 14, 55" m/ egetræslameller fra 66.890 DKK

 • Flere nyheder

  YouSee Discovery tvist

  Overblik: Tv-programmerne & sporten der forsvinder hos YouSee fra 2020

  18 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
  Nvidia Shield

  Nye Nvidia Shield-enheder har 4K Dolby Vision, Tegra X1+ chip, ny fjernbetjening

  18 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
  Tv-kanaler

  Netflix om Disney+, Apple TV+: Vil fremskynde overgang fra lineært tv

  17 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
  Mutazione dansk spil

  3 danskudviklede spil i Apple Arcade når "stort internationalt publikum"

  17 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
  Google Daydream VR

  Google dropper VR-satsning

  17 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
  Klip tv-kablet

  Mange danskere har klippet tv-kablet

  16 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
  Google Stadia på TV

  Google Stadia går i luften fra d. 19. november - her er spillene

  16 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
  Disney

  Begrænset TV-support vil bremse Disney+ & Apple TV+, mener IHS

  15 Oct 2019 | Rasmus Larsen |