Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNvidia Shield får snart HDR i spil/video og senere Android N - FlatpanelsDK

Nvidia Shield får snart HDR i spil/video og senere Android N

19 May 2016 | Rasmus Larsen |

Nvidia lancerede Nvidia Shield-boksen for et år siden og har løbende tilføjet nye funktioner via softwareopdateringer. Den næste store opdatering tilføjer understøttelse af Netflix i HDR, GameStream HDR, YouTube i 4K 60fps samt nye apps og spil. Boksen får senere Android N.

HDR i video og spil, mere 4K

Nvidia frigiver inden længe ”Shield Experience Upgrade 3.2”, der er næste store opdatering til boksen. Opdateringen indeholder en række nyheder, som alle nuværende ejere kan se frem til. Det er dog primært ejere af high-end TV, der kan glæde sig.

Boksen dypper for første gang tæerne i HDR (high dynamic range). Det sker med understøttelse af Netflix’s HDR, som henover sommeren vil blive udvidet til at omfatte en række forskellige tv-serier og film, inklusiv Marvel’s Daredevil. Netflix app’en får desuden stemmestyring, så du kan søge efter indhold med talekommandoer.

Nvidia begynder også så småt at kigge på HDR til spil. Det sker med systemet GameStream HDR, som kræver, at du har et af Nvidia’s nye PC-grafikkort, som er de første til at understøtte spil i HDR. Det fungerer i praksis på den måde, at spillet afvikles på din PC og streames over hjemmenetværket til Nvidia Shield-boksen, som sender signalet videre til tv’et. Spil i HDR-kvalitet på stue-tv’et tager de første spæde skridt.

Nvidia GameStream HDR


YouTube app’en opdateres i øvrigt til at kunne håndtere streaming i 4Kp60 (60 billeder per sekund). Hidtil har man højest kunne streame 4K i 30 billeder per sekund på boksen. Du kan altså se frem til mere flydende og mindre sløret bevægelse.

Nye apps og spil

Med opdateringen følger en række nye apps. De fleste er kun relevante for amerikanere (eller dem af jer der unblocker), men danskere vil nok glæde sig over, at Spotify og Deezer endelig kommer som apps til Android TV.

I USA vil Vudu begynde at streame film i 4K-opløsning til Nvidia Shield-boksen. Her kan du købe og leje film og det skulle virke på tværs af landegrænser, eventuelt med lidt fiksfakseri. Vudu leverer også Dolby Atmos-lyd i udvalgte film.

På spilfronten får Nvidia Shield Resident Evil 5 og Homefront: The Revolution.

Nvidia Shield

Får Android N senere

På Google I/O 2016 præsenterede Google næste version af Android, der indtil videre går under navnet ”Android N”. Denne version vil også bringe nye funktioner til Android TV, herunder picture-in-picture og optagefunktion i apps.

Nvidia lover, at Android N kommer til Nvidia Shield-boksen. Boksen blev i sin tid lanceret med version Android TV version 5.0 og blev for nylig opdateret til version 6.0. Med Android N (version 7.0?) skulle den blive mere stabil.

Nvidia Shield har hidtil været en af de de eneste tv-bokse med ordentlig understøttelse af 4K, men den får inden længe selskab af Xiaomi Mi Box, der klarer både 4K og HDR.

- Kilde: NvidiaFlere nyheder

Disney+ markerer årsdag med 'Shang-Chi', ny 'Alene hjemme' mm.

22 Sep 2021 |

Rygte: YouSee tv-pakker stiger markant i pris i 2022

21 Sep 2021 |

Tv-distributøren Boxer skifter navn til Norlys

21 Sep 2021 |

Samsung The Frame får kunstværker fra Louvre inkl. Mona Lisa

21 Sep 2021 |

Apple har frigivet tvOS 15: Her er alle nyhederne

20 Sep 2021 |

Netflix rykker ind i mobil-pakkerne: Nu også hos Telia

20 Sep 2021 |