Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEU vil indføre tidsbegrænset "roaming" til at omgå geoblokering - FlatpanelsDK

EU vil indføre tidsbegrænset "roaming" til at omgå geoblokering

16 May 2016 | Rasmus Larsen |

I sidste uge afslørede et lækket dokument, at EU vil lade streamingtjenester fortsætte deres praksis med geoblokering. Nu forlyder det imidlertid, at EU vil indføre ”roaming”, så forbrugere kan se deres streamingtjenester på ferier. Men kun i en tidsbegrænset periode. Det skriver Reuters.

EU: Roaming på streamingtjenester

Hvad der foregår bag facaden hos EU-Kommissionen er svært at blive klog på, men i sidste uge viste interne kilder deres utilfredshed med et uambitiøst forslag for ophævelse af geoblokering, ved at lække et internt dokument. Det har formentlig fyret op under diskussionen.

Omgå geoblokering i en tidsbestemt periode
Nu beretter Reuters, at EU i fredags afgav hensigtserklæringer om at indføre en ”roaming”-undtagelse, så det bliver muligt for forbrugere at tilgå deres streamingtjenester i udlandet imens de er på ferie. Det vil dog kun være muligt at omgå geoblokering i en tidsbestemt periode, men hvor længe melder historien intet om.

Netflix er brugt som et eksempel fordi de tilbyder forskelligt indhold i de forskellige europæiske lande. Netflix har dog ved gentagne lejligheder sagt, at de ligeledes arbejder for et globalt rettighedsmarked. Forslaget med roaming vil give danskere mulighed for at se den danske del af Netflix, når de f.eks. er i Frankrig, i stedet for det franske katalog. Endnu vigtigere er dog mulighed for at tage f.eks. sportsrettigheder fra tjenester som Viaplay eller TV2 Play med sig til udlandet.

Ifølge Reuters vil EU-Kommissionen mødes den 26. maj for at underskrive med henblik på, at de nye regler skal træde i kraft i 2017.

Hvis Reuters’ oplysninger er korrekte, er der udsigt til en lille opblødning af geoblokering, men slet ikke af den kaliber, som der var lagt op til. Det vil f.eks. stadig ikke være muligt at abonnere på udenlandske streamingtjenester.

Der er dog stadig håb forude. EU-Kommissionen vil inden længe begynde at kigge på en reform af EU-copyrightloven med henblik på at give borgere i EU adgang til medieindhold på tværs af landene.

- Kilde: Reuters

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |