Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung: OLED-tv er ikke vores "retning for fremtiden" - FlatpanelsDK

Samsung: OLED-tv er ikke vores "retning for fremtiden"

06 May 2016 | Rasmus Larsen |

Samsung Electronics chef for TV, Kim Hyun-seok, har i en officiel udtalelse sagt, at selskabet ikke har planer om at lancere OLED-tv i nærmeste fremtid. ”I wouldn’t say OLED is our future direction”, siger han til den koreanske avis Korea Herald. Han tror i stedet på quantum dot-teknologi.

Er Samsung inde eller ude?

Samsung lancerede deres første OLED-tv i 2012, men var ikke i stand til at masseproducere det. Sidenhen har selskabet arbejdet på at vende tilbage til OLED-tv og har sågar overvejet at skifte til en ny type OLED-pixel, som konkurrenten LG har patent på.

Samsung’s chef for tv-skærme siger nu, at selskabet måske slet ikke vender tilbage til OLED-tv.

- “I have always said it would take two to three years to consider OLED TV. But now when little progress has been made on its tricky production and high costs since our suspension back in 2013, I wouldn’t say OLED is our future direction,” sagde Kim Hyun-seok, Samsung Electronics formand og tv-chef, til Korea Herald.

Hans udtalelser strider imod de seneste rygter, som hævder, at Samsung vil investere op mod $4 milliarder dollars i en ny fabrik, der skal være klar til at producere OLED-tv i 2018. Det er naturligvis muligt, at Samsung har skiftet mening.

Samsung OLED TV


- “It is also likely that new technology like quantum dot could progress faster than OLED,” tilføjede Kim.

Det er uklart hvad tv-chefen hentyder til da quantum dot ikke er en skærmteknologi og kan bruges i mange forskellige løsninger, herunder LCD. Samsung bruger quantum dot-teknologi i sine ”SUHD” LCD-tv.

Det koreanske selskab producerer allerede OLED-paneler til mobile enheder, herunder egne Galaxy-enheder. Koreanske medier skriver, at Samsung for nylig underskrev en aftale om at levere OLED-paneler til en fremtidig version af Apple iPhone. OLED er LCD overlegen fordi skærmteknologien kan tilbyde perfekt sort, rene farver, brede betragtningsvinkler og ekstrem hurtig pixelrespons.

En farlig position

Selvom der ikke er OLED-tv i kikkerten regner Samsung med igen i år at indtage førerpositionen på tv-markedet.

- “Starting this year, the quantum dot TVs are being launched globally. We will become the No. 1 TV maker for the 11th consecutive year,” sagde Kim.

Samsung blev verdens største tv-producent i overgangen fra billedrør til fladskærmsteknologier såsom LCD og plasma fordi de kontrollerede en essentiel ressource: produktionen. Dengang opsatte Samsung et produktionsapparat, der var i stand til at producere avanceret LCD-teknologi, hvilket tillod dem at rykke hurtigere end konkurrenter uden panelproduktion. Selskabet risikerer nu i overgangen til næste generation af skærmteknologi, OLED, at blive offer for samme skæbne, som overgik konkurrenterne for et årti siden.

Hvis Samsung i sandhed har besluttet at droppe OLED-tv vil det efterlade LG.Display som eneste fabrikant af OLED-tv-paneler. LG.Display sælger OLED-paneler til LG, Panasonic og kinesiske producenter, og vil inden længe begynde at levere paneler til Bang & Olufsen, Philips og andre.

- Kilde: Korea HeraldFlere nyheder

Flere udenlandske film og serie-afsnit på DRTV

26 Sep 2022 |

Viaplay og SkyShowtime har fået integration med Apple TV appen

26 Sep 2022 |

Nordisk Film+ lanceres officielt i dag med flest danske film

26 Sep 2022 |

Kan YouSee Play betale sig?

23 Sep 2022 |

Google lancerer ny Chromecast med Google TV og 1080p HDR

23 Sep 2022 |