Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAmerikansk producent bygger "Smart TV" udelukkende på Google Cast - FlatpanelsDK

Amerikansk producent bygger "Smart TV" udelukkende på Google Cast

23 Mar 2016 | Rasmus Larsen |

Amerikanske Vizio tager ”Smart TV” i en helt ny retning. De har slået hovederne sammen med Google og bygget en serie af tv-skærme op omkring Google Cast og en 6” tablet - og intet andet. Ingen tunere, ingen apps. Det sparer penge, som i stedet bruges på at tilføje Dolby Vision. Skærmene starter i USA på kun $999 dollars.

En ny måde at tænke Smart TV

Vizio sælger som bekendt ikke tv-skærme i Danmark, men ved fuldstændig at forbigå regionale tv-tunere, åbner de selv døren til verden. De har allerede tilkendegjort, at der skal udvides i nærmeste fremtid, så deres nytænkning indenfor Smart TV er måske ikke så langt fra os, som det umiddelbart kunne se ud.

Vizio P series


Normalt ville en alliance med Google betyde en tv-skærm baseret på Android TV, ligesom det er tilfældet hos Sony og Philips. For første gang har en tv-producent imidlertid overtalt Google til udelukkende at lade dem indbygge Google Cast.

Skærmen styres i stedet med en medfølgende 6” tablet baseret på Android. Herfra kan man med app’en Vizio SmartCast søge efter indhold på tværs af tjenester og sende video trådløst over på skærmen. Man kan også anvende cast-knappen i Netflix, YouTube og andre apps. Der er ingen brugerflade på skærmen.

Vizio P series


Vizio har valgt ikke at indbygge tv-tunere. I USA er det dog lidt mindre signifikant end det er i Europa, da størstedelen af tv-seerne alligevel har en tv-boks fra tv-udbyderen. Der medfølger også en normal fjernbetjening, men den er kun tiltænkt funktioner såsom lydregulering og skift af indgangssignal. Det er desuden muligt at bruge Google Cast-funktionen fra Apple-enheder.

Om strategien kan flyve bliver interessant at se. USA er væsentlig længere fremme indenfor streaming end Danmark, men mange brugere vil argumentere, at de stadig foretrækker en fuld brugerflade på tv-skærmen i stedet for at sidde med en touch-skærm i hånden.Dolby Vision og local dimming

Hvad Vizo har sparet på at fjerne tunere og apps har de i stedet brugt på billedkvalitet. Vizio’s P-serie – som den kaldes – lanceres i fire formater fra 50 til 75 tommer.

Alle modellerne har bagbelyst LED med lokal styring af lyset i 126 eller 128 zoner. Det er nødvendigt for at kunne understøtte HDR (high dynamic range). For at muliggøre HDR har den amerikanske producent allieret sig med Dolby og bygget Dolby Vision ind i skærmene. Dolby Vision har ellers hidtil været forbeholdt high-end-skærme.

Vizio P series


Endnu mere opsigtsvækkende er det, at Vizio allerede kan tilbyde 30 filmtitler i Dolby Vision-kvalitet på tv’et igennem et partnerskab med den amerikanske streamingtjeneste Vudu. Inden længe lancerer Netflix og Amazon også streaming i HDR-kvalitet. Der findes endnu ikke UHD Blu-ray-film i Dolby Vision.

Vizio sender deres P-serie på markedet i USA i denne uge med en startpris på $999 dollars i 50” – eller hvad der svarer til 6.650 kroner.Flere nyheder

PS5's første store opdatering åbner for USB-lagring mm.

13 Apr 2021 |

Allente går i luften i dag med tv- og streaming-pakker

13 Apr 2021 |

Google udfaser sin filmbutik på Smart TV

13 Apr 2021 |

Bloomberg: Apple arbejder på kombineret Apple TV-boks & HomePod-højttaler

12 Apr 2021 |

Opdateret: Danske priser på LG 2021 OLED TV - G1, C1, B1 og A1

12 Apr 2021 |

Paramount udskyder sine storfilm yderligere

12 Apr 2021 |