Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung demonstrerer "Smart Home"-integration i 2016-skærmene - FlatpanelsDK

Samsung demonstrerer "Smart Home"-integration i 2016-skærmene

10 Feb 2016 | Rasmus Larsen |

Ligesom mange andre producenter øger Samsung i 2016 fokus på det forbundne hjem. En af enhederne, som vil kunne styre husets enheder, er tv-skærmen. Det skal ske igennem Samsungs egen SmartThings-platform. Her er en video af hvordan det virker.

Baseret på Samsung SmartThings

Samsung opkøbte i 2014 selskabet SmartThings og har i dag gjort det til hjernen i deres plan for at forbinde husets elektroniske enheder. For at komme i gang kræver det derfor, at enhederne i hjemmet understøtter SmartThings-systemet.

Samsung demonstrerer i videoen herunder, hvordan deres 2016-skærme kan styre sagerne. Vha. bundmenuen på de nye skærme kan man tilgå forskellige scenarier, som man selv kan opsætte. “Away Mode” kan f.eks. slukke alle enheder i hjemmet. “Cinema mood” kan tænde soundbaren og dæmpe lyset i stuen, så man er klar til at se film. Til demonstrationen havde Samsung også lagt en genvej til et ”baby-kamera” ind i menuen.Ligesom hos Sony, er det ikke meningen, at tv’et skal være det eksklusive kontrolcenter i hjemmet. Hjemmet kan tilmed styres fra f.eks. en telefon eller tablet.

I videoen ser man også hvordan Samsung vha. en opkoblet lås på hoveddøren og tilhørende kamera kan se hvem der banker på, hvorefter man ved tryk på en tast kan åbne låsen på hoveddøren fra tv-skærmen.

Alle 2016 “SUHD”-skærme har SmartThings-hubben indbygget, så du kan begynde at forbinde hjemmets andre enheder med det samme. Andre nye 2016-modeller er ”IoT Ready” og skal bruge en dongle, som tilsluttes via USB. Det forlyder ikke om systemet vil være kompatibelt med 2015-modellerne, som kører på samme Tizen-styresystem.Flere nyheder

Test: Apple TV 4K 2021

18 Jun 2021 |

Disney forbigår igen biograferne med ny Pixar-film i dag

18 Jun 2021 |

Power vil åbne yderligere 18-22 butikker de næste 4 år

18 Jun 2021 |

Nvidia Shield får Googles nye Android TV brugerflade

18 Jun 2021 |

Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

17 Jun 2021 |