Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonCanal Digital-kunder mister i dag Kanal 4, 5, 6'eren, 9 m.fl. - FlatpanelsDK

Canal Digital-kunder mister i dag Kanal 4, 5, 6'eren, 9 m.fl.

01 Feb 2016 | Rasmus Larsen |

Samtlige tv-kanaler fra Discovery Networks er i nat forsvundet fra Canal Digitals tv-pakker. Forhandlingerne med Discovery er gået i hårdknude, fordi Discovery kræver markant højere betalinger til rettigheder, siger hovedpersonen.

Der arbejdes på en løsning

Canal Digital har ikke længere rettigheder til at sende en række af de mest populære tv-kanaler i Danmark. Det står klart efter i nat, hvor de to parter ikke kunne nå til enighed inden udløbet af aftalen.

- ”Dette er en trist dag. Vi beklager på det stærkeste, at vores kunder i øjeblikket mangler Kanal 5 og de øvrige Discovery-kanaler. Vi er meget skuffede over, at den amerikanske mediekoncern vælger at tage et så drastisk skridt, selv om de allerede i torsdags varslede, at de var villige til at gå så langt,” siger Jarl Söderman, adm. direktør, Canal Digital.

Det drejer som om kanalerne Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, Discovery Channel, Discovery HD Showcase, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, TLC, ID Investigation, Eurosport 1 og Eurosport Danmark.

Striden handler om øgede betalinger til særligt sportsrettigheder. Discovery har købt stort ind i sportsrettigheder for hele Europa.

- ”Vi arbejder fortsat hårdt på, at få kanalerne tilbage så hurtigt som muligt. I de sidste måneder har vi forhandlet med Discoverys internationale ledelse for at komme til enighed om en ny aftale. Vi har strakt os meget langt i vores tilbud, specielt for de lokalt producerede tv-kanaler, som betyder mest for vores kunder. Discovery har imidlertid fremsat helt urimelige krav om prisstigninger på flere hundrede millioner kroner for det nordiske marked for blandt andet at dække deres dyre køb af forskellige sportsrettigheder det sidste år, langt ud over det vi mener, kanalerne samlet set er værd for vores kunder”

Ud over Canal Digital mister Viasat også tv-kanaler fra Discovery, som følger af en aftale om at bytte kanaler imellem de to parter. Boxer lukkede i sidste uge en aftale med Discovery, så de kan fortsætte med at distribuere kanalerne. Ca. 2,5 millioner nordiske husstande rammes af forhandlingssammenbruddet. For Canal Digital Danmark vedrører det ca. 200.000 husstande.

Discovery


Et lille plaster på såret

Canal Digital vil i perioden, hvor der ikke er adgang til Discovery-kanalerne, give adgang til visse andre kanaler eller film, som et lille plaster på såret.

Kunder med local-pakken får adgang til 30 yderligere kanalerne. Kunder med Family-pakken får adgang til seks C More-kanaler. Kunder med Family + C More pakken kan vælge 10 valgfri film fra GO-filmtjenesten. Det kan du læse mere om her.

- ”Vi ved godt, at dette ikke for alle er et perfekt alternativ til det manglende indhold, og vi arbejder hårdt for at begrænse de ulemper, vores kunder oplever i denne periode”, afslutter Jarl Söderman.Flere nyheder

Medie: LG Display øger produktionen af OLED TV-paneler

14 May 2021 |

LG 2021 OLED TV er landet i butikkerne

12 May 2021 |

Hollywood satte langt færre film i produktion sidste år

12 May 2021 |

Status på Ultra HD Blu-ray

11 May 2021 |

LG har skabt ultra-kompakt Eclair soundbar

11 May 2021 |

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |