Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee vil have deres tv-boks ud i mange flere stuer - FlatpanelsDK

YouSee vil have deres tv-boks ud i mange flere stuer

28 Jan 2016 | Rasmus Larsen |

Når YouSee lancerer deres nye tv-boks i marts, optrappes fokus på at få tv-boksen ud i stuerne. YouSee sigter mod at hæve andelen af kunder med tv-boks fra 27% i dag til 45% i 2018.

Flere skal have en tv-boks

Det er ikke mange år siden, at YouSee søsatte et større initiativ, der fjernede krypteringen på kanaler, så tv-ejere blev i stand til at modtage tv-kanaler fra YouSee uden brug af boks. Nye tider kalder på nye metoder, så nu vender YouSee skuden og trækker i den modsatte retning.

Ved præsentationen af ny strategi i går fortalte YouSee, at målet er at hæve ”boks-penetrationen fra 25% i dag til 45% i 2018”. Regnskabet viser, at det præcise tal i dag er 27,3% og at det allerede er stigende. Det skal gøres for at give kunderne adgang til filmleje, ”start forfra” og andre tv-funktioner, som de ikke får fra YouSee, når de sætter antennekablet direkte i tv-skærmen.

Foruden den nye boks, har YouSee identificeret 3 hovedområder, der skal ”løses, og løses hurtigt” og som skal gøre dem til danskernes foretrukne tv-udbyder:
  1. En fornyet pakke-struktur med større fleksibilitet
  2. Flere rettigheder, særligt til bagkataloget, så man f.eks. kan se samtlige sæsoner af en tv-serie
  3. En intuitive og let brugerflade

På trods af muligheden for fleksibelt at kunne vælge tv-kanaler fra og til, vil YouSee’s primære fokus dog stadig være at ”sælge pakker”, forlyder det.

På vejen med at udbrede en tv-boks i flere stuer står YouSee overfor amerikanske giganter, såsom Apple, Google, Microsoft og Amazon, der forsøger at bygge komplette tv-styresystemer. YouSee siger, at de i et vist omfang vil åbne for apps såsom Netflix og HBO på deres bokse, men der er ikke lagt op til, at der bliver adgang til en åben app-butik, hvorfra brugeren kan hente tusindvis af apps, ligesom hos konkurrenterne.

YouSee har indtil videre afvist at udvikle apps til de konkurrerende tv-platforme.

Den gamle YouSee-boks blev lanceret i slutningen af 2008.

Nuværende YouSee-boks


En ”fantastisk brugerflade”

TDC TV bliver til YouSee d. 1. juli 2016, men til at starte med vil de stadig køre på to forskellige tekniske platforme. TDC TV-kunder modtager tv-signaler via IP-TV og kan derfor ikke undvære boksen med nuværende opsætning. YouSee-kunder modtager tv-kanaler via DVB-C og kan derfor selv vælge om de vil have en boks.

Den nye YouSee-boks kommer på markedet inden udgangen af marts. Den skal muliggøre større fleksibilitet i kaneludvalget og har en ”fantastisk brugerflade”, som vi være en ”helt ny oplevelse for dem, som kommer fra traditionelt flow-tv”. På boksen får man også adgang til udvalgte streamingtjenester udenfor YouSee-universet.

Kunder der i dag har TDC TV vil beholde deres IP-TV-boks. Dermed vil YouSee fortsætte på to tekniske platforme til at starte med. Det skal ændres, men det vil tage nogle år.

- “Det er ikke nødvendigvis en langsigtet løsning, men lige nu har vi brug for den (YouSee-boksen, red), for i 2018 vil vi have én fælles TV-platform for vores aktiviteter i Danmark og Norge”, sagde TDCs topchef, Pernille Erenbjerg ifølge Berlingske.

YouSee sagde også, at 25% af kunderne i dag bruger deres mobile apps; et tal som de også gerne vil have hævet.

De tekniske detaljer om den nye YouSee-boks må vi vente lidt længere på. Selskabet har dog tidligere sagt, at boksen skal koste 99 kroner per måned.

Efter sammenlægningen vil YouSee have 1,38 millioner tv-kunder.

- Kilde: YouSee & BerlingskeFlere nyheder

Sony XH90

Sony lancerer med XH90 sine første 4K TV med HDMI 2.1

03 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
TV2 Play hos YouSee

TV2 Play indgår nu i YouSees 'bland selv'

03 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
4K HDR film

'Indiana Jones', 300, Hitchcock, 'V for Vendetta' m.fl. på vej i 4K HDR

02 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Samsung BD-E5500

'Bootloop' problem i Samsungs Blu-ray-afspillere breder sig

01 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
LG 2020 soundbar

LG lancerer 2020-soundbarer med Dolby Atmos, DTS:X

01 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
CBS News i Danmark

CBS News går udenom tv-distributører med gratis app til danskere

30 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
Apple TV Atmos LG TV

Apple TV app understøtter nu Dolby Atmos på LG TV

30 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
Tenet

Biografernes store genåbning udskudt igen

29 Jun 2020 | Rasmus Larsen |