Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony og Oppo vil lancere UHD Blu-ray-afspillere senere - FlatpanelsDK

Sony og Oppo vil lancere UHD Blu-ray-afspillere senere

20 Jan 2016 | Rasmus Larsen |

Samsung, Panasonic og Philips præsenterede UHD Blu-ray-afspillere på CES 2016, men hvad med resten af slænget? Sony og Oppo bekræfter, at de lancerer afspillere lidt senere. LG vil ikke blive konkret endnu.

Flere UHD Blu-ray-afspillere i 2016

Samsung og Panasonic har bekræftet, at de lancerer UHD Blu-ray-afspillere i USA og Europa indenfor få måneder, mens Philips’ afspiller kun udkommer i USA. Men hvad med Sony? Hvad med LG? Hvor er alle HiFi-producenterne? Og hvem vil understøtte Dolby Vision?

På CES bekræftede Motoi Kawamura, Head of TV Product Planning for Sony Europe, overfor FlatpanelsDK, at Sony har til hensigt at lancere en UHD Blu-ray-afspiller i “regnskabsåret 2016”, hvilket for deres vedkommende betyder inden udgangen af marts 2017. Det ville dog være overraskende, hvis den ikke kommer i handlen før julen 2016.

Panasonic DMP-UB900


LG har pt. de bedste tv-skærme til 4K og HDR med deres OLED-teknologi, men ingen UHD Blu-ray-afspiller til at fodre dem med indhold. LG vil sammen med Netflix levere indhold i Dolby Vision til skærmene og sammen med YouTube levere indhold i HDR. Ingen af de nye Blu-ray-afspillere understøtter Dolby Vision, men vil nok alligevel hæve barren for billedkvaliteten baseret på højere bitrate. Vi spurgte LG på CES om deres planer for UHD Blu-ray, men indtil videre har de intet at annoncere.

Philips i USA og Philips i Europa er to helt forskellige selskaber, hvilket er årsagen til at deres afspiller kun kommer i USA til at starte med. Philips har ikke bekræftet om de også lancerer en afspiller i Europa, men hvis de gør, vil dem formentlig se anderledes ud en den amerikanske, som er en lille kompakt boks.

Hvad med de traditionelle HiFi-mærker såsom Pioneer, Oppo og Marantz? Oppo, det kinesiske selskab, håber angiveligt på at kunne lancere deres første UHD Blu-ray-afspiller “in time for the holidays”, altså før julen 2016. Ingen af de andre producenter har talt åbent om deres planer.

Ingen af de annoncerede Blu-ray-afspillere understøtter i øvrigt Dolby Vision. De understøtter i stedet det åbne HDR10-format, som er obligatorisk. Det er valgfrit for producenterne at understøtte Dolby Vision, og i denne forbindelse er det nok værd at bemærke, at hverken Samsung eller Sony er Dolby Vision partnere. Det er LG derimod, så hvis de lancerer en afspiller, er der god chance for, at den også bliver den første med Dolby Vision-support, så den komplementerer deres OLED-skærme.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |