Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonCES 2016 - hvad vi kan forvente på messen - FlatpanelsDK

CES 2016 - hvad vi kan forvente på messen

23 Dec 2015 | Rasmus Larsen |

Verdens vigtigste messe for forbrugerelektronik afholdes traditionen tro i Las Vegas i starten af januar. Flatpanels er som sædvanlig på plads, når CES 2016 starter den 6. januar. På messen får vi bl.a. 2016-skærmene at se, men hvad kan man ellers forvente af nyheder? Her er hvad vi har hørt.

Hvad vi kan forvente på CES 2016

På sidste års messe lancerede Sony, Philips og Sharp de første skærme med Android TV og der blev præsenteret masser af nye Ultra HD-tv og de første HDR-tv. Vi forventer mange af de samme temaer på CES 2016, men der vil naturligvis også være nyheder.

OLED
LG præsenterer de nye OLED-modeller for 2016 og vi har allerede eksklusivt kunne fortælle en smule om deres 2016 OLED TV. Forvent billigere OLED, flere modeller, bedre HDR, et større farverum og højere lysstyrke.

Det store spørgsmål er naturligvis om andre producenter vil præsentere OLED? Panasonic har allerede et 65” OLED-TV (med et LG panel) og de har sagt, at de senere vil lancere mindre modeller og flade modeller, men vi er ikke sikre på om det sker på CES. Sony var også rygtet på vej med OLED, men det er noget tid siden, vi har hørt noget sidst. Vi krydser fingre.

Hvad med Samsung? I 2014 sagde en af Samsungs topchefer, at han var "frygtelig ked af" at måtte melde, at det ville tage yderligere 3-4 år at gøre OLED til at betale i Samsung-regi. Så vi holder ikke vejret.

CES 2016 in Las Vegas


UHD Blu-ray
Vi kommer helt sikkert til at høre en del om UHD Blu-ray og de første filmtitler. Vi Samsung og Panasonic’s første afspillere på IFA i september, men CES vil blive en langt større begivenhed hvad angår UHD Blu-ray.

UHD Blu-ray handler ikke kun om “UHD” - eller 4K - men også om HDR (high dynamic range), større farverum og bedre lyd. Formatet vil sætte nye standarder for billedkvalitet og vi glæder os.

Android TV & Smart TV
Vi forventer at høre mere om Android TV. Sony, Philips og Sharp var de første tre til at integrere styresystemet i tv-skærmen. På CES 2016 kan Android TV 6.0 (Marshmallow) meget vel få debut.

Vi forventer også kraftigt forbedret hardware fra tv-producenterne og generelt bare en mere poleret Android TV oplevelse. Flere selskaber, herunder TCL, Hisense og Grundig, har allerede bekræftet, at de vil skifte til Android TV i 2016. Der kommer med garanti også nye medieafspillere.

Hvad angår “Smart TV”, så har vi ikke rigtig hørt rygter om Samsung, hvilket tyder på, at de fortsætter med Tizen. LG har allerede bekræftet, at de introducerer webOS 3.0 på messen. Men hvad med Panasonic? Mozilla har nedlagt udviklingen af Firefox OS til mobile enheder, men vil dog fortsætte med at udvikle det til “andre forbundne enheder” - omfatter det tv-skærme? Vi hører i øvrigt, at Panasonic ikke vil have en særlig fremtrædende tilstedeværelse på CES i år, så måske må vi vente lidt længere tid med at høre om deres planer for 2016.

8K, HDR, Premium spec & andre TV
Vi får helt sikkert tv-skærme med 8K-opløsning at se på messegulvet og 2016 kan meget vel blive året, hvor de første modeller rammer markedet. Vi kommer også til at høre meget mere om HDR og så vil UHD Alliance præsentere sin "Premium UHD" specifikation, der bl.a. omfatter et logo for de bedste UHD/HDR-skærme.

Vi har også hørt, at LG vil vise en sammenrullelig 55” OLED prototype frem på messen.

Og så hører vi nok mere om Dolby Vision og Dolby Atmos.

Indhold i 4K og HDR
Hvis du husker CES 2015, så husker du måske også, at Netflix stod på scenen og meldte indhold i HDR-kvalitet på vej. Det skete som bekendt ikke i 2015, men det sker i 2016. Virksomhedet bekræfter, at de kaster sig over HDR i starten af 2016 og vi forventer derfor, at de vil fortælle mere på CES 2016.

Amazon og Vudu er allerede begyndt streaming i HDR, men de findes som bekendt ikke på vores kanter.

Virtual reality
2016 er året, hvor VR - virtual reality - starter. Oculus, Sony og HTC har alle bekræftet, at de vil lancere VR-headsets i første halvdel af 2016 og vi forventer at høre mere om disse produkter i Las Vegas. Måske melder andre sig på banen.

Resten
Vi har hørt nogle rygter om at PlayStation Now - Sony’s streamingtjenesten til spil - står overfor en europæisk lancering, men vi ved ikke om det sker på CES.

Steam Machines? Ja, vi regner med at se Valve’s nye spilkonsoller på CES. Nogle af dem er allerede på markedet, men Valve vil nok forsøge at skabe ekstra interesse om deres PC-baserede spilkonsoller.

Hvad ellers? Forhåbentlig nogle overraskelser!

Få det hele med

CES 2016 starter den 6. januar og du kan naturligvis læse alle vores nyheder fra messen på forsiden eller finde dem vores CES 2016 tema, hvor der allerede kan findes nogle saftige rygter.

Undervejs vil vi dele fotos, videoer og ekstra information på de sociale medier, så følg os på Facebook eller twitter, YouTube, nyhedsbrev eller RSS.Flere nyheder

TCL Roku TV

TCL vil lancere Roku TV i Europa

12 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
Android TV cinematic

Android TV får 'filmiske' reklamer & nye funktioner som ALLM, hurtig-apps

11 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
Paramount

Hollywood-gigant bag Paramount vil lancere streaming-tjeneste i Norden

11 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
Disney

Disney dropper at udgive film fra kataloget på UHD Blu-ray - rygte

10 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
Microsoft xCloud

Apple: Tjenester som Stadia & xCloud ikke velkomne på iOS/tvOS

07 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
Onkel Reje

Google slettede DR-børneapp: "Helt på månen", siger Kulturministeren

06 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
Mulan

'Mulan' rykkes fra biografen til Disney+

05 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
Samsung Serif TV

Samsung lancerer opgraderet Serif TV i nye farver

04 Aug 2020 | Rasmus Larsen |