Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix vil fordoble antallet af originale serier næste år - FlatpanelsDK

Netflix vil fordoble antallet af originale serier næste år

08 Dec 2015 | Rasmus Larsen |

Netflix vil næste år fordoble antallet af egenproducerede – eller originale - tv-serier fra 16 til 31. Herudover har Netflix 10 film, 10 stand-up shows, 12 dokumentarer og 30 børneprogrammer undervejs, bekræfter indholdschefen på en konference.

41 mia. kroner til nyt indhold

Netflix-maskinen fortsætter ufortrødent. Selskabet havde ved udgangen af 3. kvartal 69 millioner abonnenter og er netop gået ind i Sydeuropa og de første asiatiske lande. I de kommende år fortsætter ekspansionen med et mål om at have en global tilstedeværelse i 2017.

En af drivkræfterne skal være nyt indhold, som kun kan findes på Netflix; deres såkaldte originaler serier, der i dag dækker over bl.a. House of Cards, Orange is the New Black, Daredevil og Narcos. Den første af slagsen var House of Cards i 2013 og sidenhen har Netflix ikke kigget sig tilbage.

House of Cards


I år er det blevet til ca. 440 timers underholdning. Næste år fordobles satsningen på originalt indhold. Investeringerne skal omsættes til 31 tv-serier (inkl. fortsættelser), 10 film, 10 stand-up shows, 12 dokumentarer og 30 børneprogrammer. Der skal i alt investeres over 41 milliarder kroner i indhold næste år.

Blandt titlerne finder man den nye tv-serie The Crown, mere superhelte-indhold fra Marvel, Marseille, Suburra samt film såsom Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny og War Machine med Brat Pitt i hovedrollen.

Samtlige titler får premiere i alle regioner samtidig. Filmene får premiere online samme dag som i biografen. Størstedelen produceres også i 4K-kvalitet og noget indhold endda i HDR-kvalitet, som Netflix forventes at åbne for i starten af 2016.

Herudover kommer der naturligvis indhold fra andre studier, som Netflix licenserer fra.”Det er kvalitetsindhold”

Netflix afviser stadig at dele seertal med omverdenen, hvilket har få grene af branchen til at stille spørgsmålstegn ved succesen, men indholdschefen Ted Sarandos fastholder, at folk elsker serierne.

- “Our shows are among the most-viewed shows on television,” sagde han.

Samtidig oplever Netflix dog modstand fra andre studier, der er begyndt at trække deres indhold tilbage fra Netflix for i stedet at bruge det på egne tjenester. Netflix har svaret igen ved aggressivt at øge egenproduktionen henover årene, men på trods af den eksplosive udvidelse af kataloget forsikrer Sarandos, at der stadig er tale om kvalitetsindhold.

- “It’s not just a lot of volume. This is quality stuff,” lød det.

- Kilde: Broadcasting & Cable og The GuardianFlere nyheder

TV 2 Play streamer nu i 4K-kvalitet

27 Sep 2022 |

DRTV klar med første serie i 4K-kvalitet i denne uge

27 Sep 2022 |

Netflix etablerer eget spilstudie

27 Sep 2022 |

Flere udenlandske film og serie-afsnit på DRTV

26 Sep 2022 |

Viaplay og SkyShowtime har fået integration med Apple TV appen

26 Sep 2022 |

Nordisk Film+ lanceres officielt i dag med flest danske film

26 Sep 2022 |