Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMed ny tv-skærm flytter Xiaomi det "smarte" ned i soundbaren - FlatpanelsDK

Med ny tv-skærm flytter Xiaomi det "smarte" ned i soundbaren

20 Oct 2015 | Rasmus Larsen |

Skærme med internetopkobling har typisk et styresystem indbygget til alle de ”smarte” funktioner. Det betyder at softwaren kan opdateres, men ikke hardwaren. Kinesiske Xiaomi mener, at det er smartere at flytte elektronikken ned i soundbaren, som så løbende kan udskiftes.

Elektronikken flyttet til soundbaren

Mi TV 3 på 60” med 4K-opløsning kommer formentlig ikke til Danmark og Europa i denne omgang, men kinesiske Xiaomi - eller Mi - er bemærkelsesværdige fordi de gør tingene lidt anderledes. Deres nye koncept er således et friskt pust til et tv-marked, hvor de fleste producenter insisterer på at samle alt elektronik i tv’et.

Mi TV 3


Kun Samsung tilbyder med deres Evolution Kit muligheden for at opgradere tv’et fra år til år. Xiaomi mener, at det er smartere at separere både lyden og elektronikken fra tv-skærmen. I soundbaren har Mi indbygget deres eget styresystem baseret på Android 5.1 samt hardware i form af en quad-core processor, 2GB ram og 8GB lagerplads. Soundbaren kan forbindes til tv’et med kun ét kabel, der bærer både strøm og data.

Når man vil opgradere hjernen i tv’et kan soundbaren udskiftes. Den sælger de til hvad der svarer til lige over 1000 kroner. Vil man også have en subwoofer på tilbydes en trådløs ”Mi Subwoofer” for hvad der svarer til 600 kroner.

Mi TV 3


Det er ikke første gang, at producenter har indbygget ”Smart TV” i en soundbar, men Xiaomi følger idéen til dørs. De insisterer ikke på at indbygge samme funktionalitet i tv-skærmen. Dermed kan man nøjes med at købe en ”dum” skærm, hvis man vil. Fordi elektronikken er fjernet fra skærmen, er den også væsentlig tyndere end normale skærme. På det tyndeste punkt kun 11,6 millimeter.

Et 60” Mi TV 3 sælges i øvrigt til hvad svarer til lige over 5000 danske kroner. Lad os krydse fingre for at et lignende koncept kommer til Danmark.

Mi TV 3


- Kilde: XiaomiFlere nyheder

Test: Apple TV 4K 2021

18 Jun 2021 |

Disney forbigår igen biograferne med ny Pixar-film i dag

18 Jun 2021 |

Power vil åbne yderligere 18-22 butikker de næste 4 år

18 Jun 2021 |

Nvidia Shield får Googles nye Android TV brugerflade

18 Jun 2021 |

Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

17 Jun 2021 |