Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTCL, Hisense & andre vil bruge Android TV, bekræfter Google - FlatpanelsDK

TCL, Hisense & andre vil bruge Android TV, bekræfter Google

02 Oct 2015 | Rasmus Larsen |

Android TV er Google’s styresystem til tv-skærmen. Sony og Philips var de første tv-producenter, som skiftede deres egne platforme ud til fordel for Android TV og inden længe tager TCL, Hisense og flere unavngivne producenter skridtet.

To kinesere og andre unavngivne

Sony og Philips var de første. Sharp var egentlig også med på vognen, men sælger endnu ikke tv-skærme med Android TV i Europa. Herudover laver Asus, Nvidia og Razer tv-bokse baseret på styresystemet. Google bekræfter nu, at de har fået flere tv-producenter til at støtte op omkring Android TV.

- ”And today, we’re adding to your list of options by welcoming Hisense, TCL, and several other smart TV manufacturers to the Android TV family.“ lyder det fra Google

Android TV


Hvem de andre er, melder den officielle historie ikke noget om, men vi ved, at Grundig er iblandt. TCL og Hisense sælger begge skærme i Europa, men det er endnu ikke bekræftet om de vil bruge Android TV i alle regioner. Som bekendt er Loewe og Hisense i dag tæt beslægtede, så det forekommer ikke usandsynligt, at Loewe også tager springet.

Google siger ydermere, at Pace, Sagemcom og Technicolor vil lave set-top-bokse, der kører Android TV.

Samsung, LG og Panasonic holder derimod stand. De to koreanske virksomheder vil selv udvikle tv-styresystemer i form af hhv. Tizen og webOS, hvorimod Panasonic samarbejder med Mozilla om Firefox OS.

Samtidig melder Google, at de amerikanske streamingtjenester Showtime, HBO Now og CBS All Access er klar med apps. Der er intet nyt om danske apps. Læs mere om Android TV her.

Vi ser nok de første produkter fra de nye partnere på CES 2016 i januar. FlatpanelsDK er igen i år i Las Vegas.

- Kilde: GoogleFlere nyheder

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |

Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

27 Nov 2020 |

YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

26 Nov 2020 |

Viasat varsler prisstigninger fra 2021

26 Nov 2020 |

Xbox app kan lande på Smart TV i 2021, siger Xbox-chefen

25 Nov 2020 |