Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG demonstrerer 4K HDR via streaming, HbbTV, DVB & parabol - FlatpanelsDK

LG demonstrerer 4K HDR via streaming, HbbTV, DVB & parabol

07 Sep 2015 | Rasmus Larsen |

På IFA 2015 havde LG allieret sig med fem partnere for at demonstrere, hvor branchen står, når det kommer til at levere tv-signaler i smuk 4K HDR-kvalitet. Man viste således HDR-indhold via HbbTV 2.0, satellit, DVB-T2 og en set-top-boks.

HDR-indhold via streaming og broadcast

Det er stadig svært at finde film og tv-programmer i 4K-opløsning, men branchen er allerede ved at vende fokus mod HDR i jagten på bedre billedkvalitet. HDR står for ”high dynamic range” og kan potentielt blive et af de største skridt i billedkvalitet i mange år – hvis det gøres rigtig.

I dag er Amazon den eneste leverandør af HDR-indhold. Amazon’s streamingtjeneste har kun ganske få HDR-titler i kataloget, men branchen arbejder på at tilbyde mere via streaming og broadcast-systemer. På IFA havde LG allieret sig med BBC, EBU, DVB, Broadcom og Astra for at vise, hvor man langt man er.

LG HDR demo på IFA 2015


På en af skærmene viste BBC og EBU et tv-signal leveret via HbbTV 2.0. Det streamede tv-signal blev leveret i 4K HDR (50fps og 10-bit) med en bitrate på 25 Mb/s. Med andre ord skal du have minimum en 25 Mb/s internetforbindelse, men ligesom de fleste andre systemer til streaming, kan bitraten justeres automatisk afhængigt af din internetforbindelse. Version 2.0 af HbbTV rulles ud i 2016. HbbTV bruges i dag af DR til DR TV-tjenesten, men de sender højest i SD-kvalitet.

- “We’re using this opportunity at the largest consumer electronics event in Europe to promote awareness of HDR technology, which is ideally suited for OLED TVs,” sagde Lee In-kyu, chef for TV hos LG.

LG HDR demo på IFA 2015


En anden skærm viste ”verdens første” HDR-udsendelse via DVB-T2, som allerede bruges i Danmark af Boxer. Det var også BBC, der stod bag denne demo. DVB-T2 er baseret på antenner og med fremtidige komprimeringsteknikker, såsom HEVC, forventer branchen at kunne understøtte både 4K og HDR.

LG HDR demo på IFA 2015


LG havde desuden allieret sig med Astra, en tysk satellit-udbyder, for at vise, at 4K HDR-indhold også kan sendes via satellit. Demoen var i øvrigt den eneste, som var markeret som ”live”. Bemærk, at man blandt andet viste Tivoli i København.

Endelig fremviste LG og Broadcom, en producent af hardware-chips i bl.a. tv-bokse og telefoner, en HDR-udsendelse via en set-top-boks, der var tilsluttet til OLED-tv’et med HDMI-stik. Broadcom vil inden længe begynde at bygge chips med 4K HDR-understøttelse, som andre producenter kan bruge i tv-bokse.

LG HDR demo på IFA 2015


På IFA annoncerede LG og Amazon i øvrigt, at Amazon’s HDR-indhold nu kan opleves på LG’s OLED-tv i USA, England, Tyskland og få andre markeder. Der er stadig intet nyt om en dansk lancering. Netflix vil også snart begynde at streame i HDR.

HDR-billederne så i øvrigt vidunderlige ud. Det samme gjorde LG’s 4K HDR OLED-skærme.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |