Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonIFA 2015 - hvad vi kan forvente af nyheder - FlatpanelsDK

IFA 2015 - hvad vi kan forvente af nyheder

28 Aug 2015 | Rasmus Larsen |

Den årlige IFA-messe i Berlin åbner i år dørene d. 4. september og de fleste store producenter står klar til at fremvise efterårets nyheder. I år forventer vi at høre mere om bl.a. Ultra HD Blu-ray-afspillere, OLED, HDR, Virtual Reality og Smart TV.

Under IFA vil vi dele fotos, videoer og ekstra information på de sociale medier, så følg os på Facebook eller twitter, YouTube, nyhedsbrev eller RSS.

OLED, Ultra HD, Blu-ray, Smart TV & VR

FlatpanelsDK er som altid på plads i Berlin, når det hele starter. Messen åbner officielt d. 4. september, men allerede i dagene op til afholder producenterne deres pressemøder, som live-streames (videoer her).

Ultra HD Blu-ray
Producenterne forventes i år at fremvise de første Ultra HD Blu-ray-afspillere, der skal tage filmoplevelsen til næste niveau. Panasonic har naturligvis allerede vist en prototype frem, men du kan stadig ikke købe den. Det er så godt som bekræftet, at Panasonic, Samsung og Sony vil støtte op om initiativet, men flere springer nok med på vognen. De store spørgsmål er naturligvis, "hvornår" og "hvor meget".

Vi hører forhåbentlig også mere om 4K-indhold fra andre. Lad os håbe, at PlayStation 4 og Xbox One gemmer på nogle hemmeligheder.

Ultra HD og HDR
Der vil som altid være masser af nye tv-skærme at skrive hjem om, og i år vil de fleste fokusere på Ultra HD. En af overbygningerne til Ultra HD er HDR (high dynamic range), som forventes at blive et stort tema i år.

Flere producenter, herunder Panasonic og Philips, mangler at præsentere årets topmodeller, så dem forventer vi præsenteret på IFA, bl.a. med HDR-understøttelse. FlatpanelsDK har allerede afsløret Philips’ nye 8-serier. En 9-serie med HDR virker sandsynlig.

Vi håber også, at Netflix fortæller mere om deres lanceringsplaner for streaming i 4K HDR kvalitet.

HDR


OLED!
Og så er der den nok vigtigste nye teknologi indenfor tv-skærme; OLED. LG er naturligvis allerede i gang, men på IFA vil de lancere flere 4K OLED-tv, bl.a. med HDR. Rygtet siger, at Panasonic også melder sig på banen med deres første 4K OLED-tv. Sony har været nævnt ved flere lejligheder, men det er aldrig for alvor blevet konkret, så de en joker.

LG har lovet at give os et indblik i “the future of TV” - de hentyder naturligvis til OLED.

Smart TV & Android TV
Der kommer igen i år fokus på Smart TV. Samsung, LG og Panasonic fortsætter formentlig i samme spor med hhv. Tizen, webOS og Firefox OS, men på Android TV fronten tilslutter Grundig sig holdet, der allerede består af Sony og Philips. Om Sharp lancerer deres første europæiske Android TV er lidt uklart efter de omorganiseringer, som virksomheden har været igennem.

Det bliver spændende at se om andre springer med på vognen. Måske får vi sågar et smugkig på næste version af Android TV (6.0).

Og så kan Microsoft meget vel give første kig på Windows 10 på Xbox One. Vi krydser også fingre for at Sony lancerer ”PlayStation Now”-spilstreamingstjenesten.

Mange producenter forventes desuden at tale om “Smart Home”. Det har de også gjort de forrige år, men det er stadig begrænset hvor “smarte” sagerne egentlig har været.

=


Virtual Reality
Endelig forventer vi at høre mere om Virtual Reality-produkter. Samsung brugte sidste års IFA-messe til at lancere Gear VR “Innovator Edition”. Vi venter stadig på den endelige version, men det er lidt uklart om den lanceres på IFA.

HTC bekræfter, at de medbringer deres Vive-headset, men Oculus lader ikke til at være med. Sony forventes at sætte fokus på deres “Project Morpheus”-headset til PlayStation 4.

Få det hele med

IFA 2015 starter d. 4. september og du kan naturligvis læse alle vores nyheder fra messen på forsiden eller finde dem vores IFA 2015 tema, hvor der allerede er lidt vand fra rygtemøllen.

Undervejs vil vi dele fotos, videoer og ekstra information på de sociale medier, så følg os på Facebook eller twitter, YouTube, nyhedsbrev eller RSS.Flere nyheder

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |

Medie: Disney & Warner i opgør med danske biografers eksklusiv-periode

05 May 2021 |

Mangel på PS5 & Xbox konsoller kan vare året ud

05 May 2021 |