Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonIovine: Apple Music's kuratering kan virke for TV - FlatpanelsDK

Iovine: Apple Music's kuratering kan virke for TV

11 Aug 2015 | Rasmus Larsen |

Jimmy Iovine er en respekteret mand i musikbranchen og en af hjernerne bag Apple Music. I et større interview med Wired taler han mest om Apple Music, men siger, at han tror på, at kuratering af indhold også kan virke for TV. Et hint?

En kurateret TV-oplevelse?

Måske er det ingenting, måske er der kød på, men når Apple’s chefer taler om konkrete emner, tager mange observatører det som optakt til noget større. Kan kuratering – det at udvælge og arrangere f.eks. musik og præsentere det for brugeren – virke i tv-verdenen? Det sker selvfølgelig allerede på tv-kanaler, men hvad med moderne tv-tjenester?

Hvad hvis film, tv-serier og andet indhold kunne kurateres i en on-demand-virkelighed? Med en redaktion, der anbefaler nyt indhold, som du er interesseret i, når du har tid, i stedet for at følge en tv-stations fastsatte tidspunker?

- "We all know one thing, we all have different television delivery systems, don't we all wish that the delivery systems were better, as far as curation and service?" sagde Jimmy Iovine til Wired.
- "They're all technically good. And Netflix is starting to cross the code because they're starting to make some original content. It is really good, but still I mean none of us make movies here right, so we're all punters, or what do you call them in the music business, fans right? We want to watch movies. Sit down with your girlfriend or a bunch of friends and try to find a movie online. That box helps you none -- it doesn't help. You're on your own. And eventually that will catch them unless somebody digs in and really helps the customer. And entertainment needs that, it needs to live and breathe."

Apple Music


Apple vil bestemt ikke være de første, som forsøger. Netflix anbefaler allerede film og tv-serier baseret på hvad du allerede har set, men det foregår uden at involvere mennesker og funktionen er stadig ikke særlig god - og er naturligvis begrænset til Netflix’s katalog. Med Android TV forsøger Google at anbefale indhold fra flere forskellige kilder i ”anbefalingsrækken”, men indtil videre består den mest af YouTube-videoer og film fra Google’s egen butik. Google har endnu ikke formået at overbevise Netflix, HBO og andre om at de skal engagere sig i anbefalinger (eller kuratering) på tværs af tjenester.

Det er svært at benægte, at streamingtjenester er befriende, men samtidig siloer af indhold. Det er stadig for besværligt at springe fra Netflix til HBO til Viaplay og finde noget, der er interessant at se. Det tager simpelthen for lang tid og er ikke lige så let som at zappe imellem kanalerne. Med Iovine’s egen ord; "What comes next?" Hvad skal du se, når du er færdig med de første seks Star Wars film? Altså, ud over 6 mere... (og rygter om Star Wars tv-serier på Netflix). Du forstår nok pointen.

Kan Apple ”fikse” TV? De er i hvert fald velkomne til at forsøge og med en ny Apple TV på vej og rygter om en tv-tjeneste får vi nok snart svaret.

- Kilde: WiredFlere nyheder

Guide: Hakker video på din Chromecast? Sådan opsættes den

29 Jul 2021 |

Philips lancerer nye OLED TV med HDMI 2.1

28 Jul 2021 |

Warner holder fast i simultan-premiere på 10 film næste år

27 Jul 2021 |

LG sender nye 8K og 4K LCD TV i handlen

27 Jul 2021 |

Allente åbner for OL i 4K HDR

23 Jul 2021 |

Visuel effekt-legende ser HFR som fremtidens film-format

23 Jul 2021 |