Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonÆgte Airplay på Mac kommer med OS X El Capitan - FlatpanelsDK

Ægte Airplay på Mac kommer med OS X El Capitan

13 Jul 2015 | Rasmus Larsen |

Når Apple lancerer næste version af sit Mac-styresystem, OS X El Capitan, vil ægte Airplay være bygget ind på systemniveau. Dermed kan du sende DR TV, YouTube, Vimeo og andre videotjenester over på tv-skærmen trådløst via Apple TV boksen.

Ægte Airplay i OS X El Capitan

Der findes som bekendt to komponenter i Apple’s Airplay-teknologi, når der tales om video. ”Airplay Mirroring” spejler hele skrivebordet, mens ”Airplay” lader Apple TV boksen overtage streaming fra f.eks. YouTube. I 2012 tilføjede Apple Airplay Mirroring med udgivelsen af OS X Mountain Lion.

OS X El Capitan


Med næste version af Mac-styresystemet tilføjes ægte Airplay, hvor Apple TV boksen kan overtage streamingforbindelsen til tjenesten for bedst mulig billedkvalitet. Det gør det muligt f.eks. at sætte en tv-udsendelse på DR TV i gang og imens bruge Mac’en til andre opgaver uden at det forstyrrer videoafspilningen.

Det er sågar muligt at sende f.eks. DR TV over på tv-skærmen imens en anden video kører på Mac-skærmen. Når videoen kører på tv-skærmen, kan du spole og sætte på pause via fjernbetjeningen til Apple TV. Airplay på Mac virker kun i Safari.

Virker med bl.a. DR TV, YouTube & Vimeo

FlatpanelsDK har taget et kig på sagen i den offentlige beta af OS X El Capitan. Det står klart, at funktionen er bygget dybt ned i styresystemet og den virker allerede med DR TV, YouTube, Vimeo og flere. Herunder ses funktionen i brug på DR TV. Bemærk det lille Airplay-ikon i nederste højre hjørne.

DR TV via Airplay I OS X El Capitan


Det lader endnu ikke til at fungere med betalings-tv (der er krypteret) såsom YouSee Play. Vi oplever problemer med Netflix i OS X El Capitan, så vi kan desværre ikke tjekke her. Det er muligt at betalingstjenester skal bygge det ind, ligesom de skal i iOS til iPhone/iPad.

Dermed får Mac en af de funktioner, som igennem mange år har været populær på iPhone og iPad. Det er samtidig et tegn på, at Apple fortsat har fokus på Apple TV boksen. OS X El Capitan forventes frigivet til efteråret. Hvis du ikke kan vente, er det muligt at tilmelde sig Apple's "public beta" her.Flere nyheder

Nokia gør comeback som TV-mærke i Danmark

04 Dec 2020 |

Vinderen af LG GX OLED er...

04 Dec 2020 |

Officielt: HBO Max erstatter HBO Nordic i 2021

04 Dec 2020 |

Warner vil streame alle 2021-film samtidig med biograf-premiere i USA

04 Dec 2020 |

Discovery+ erstatter Dplay til januar

03 Dec 2020 |

'Ringenes Herre' klar i 4K HDR & Dolby Atmos i Danmark

02 Dec 2020 |