Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAmazon er klar med første tv-serie i 4K HDR - FlatpanelsDK

Amazon er klar med første tv-serie i 4K HDR

25 Jun 2015 | Rasmus Larsen |

For et par måneder siden meldte Amazon tv-serier på vej i HDR-kvalitet. Det er de klar med nu. Amazon overhaler dermed Netflix, som var den første til at love indhold i HDR. Til at starte med er det tilgængeligt i USA og kun for ejere af Samsung’s SUHD-skærme.

Amazon Prime i 4K & HDR

Netflix har været toneangivende på innovation indenfor streaming i en årrække, men nu har Amazon meldt sig på banen. De begyndte at streame i 4K-kvalitet sent i 2014 og nu tilføjer de HDR (high dynamic range), der kan levere billeder med større dynamikområde: lysere hvid, mørkere sort og flere detaljer i hver ende.

Amazon’s streamingtjeneste er som bekendt ikke tilgængelig i Danmark endnu og til at starte med er det kun amerikanerne, der kan nyde godt at tilbuddet. Det kræver desuden, at man ejer et af Samsung’s SUHD-skærme (JS9505, JS9005 eller JS8505), men Amazon lover at tilføje flere producenter til listen senere på året.

Det er den fulde sæson af "Mozart in the Jungle" samt første afsnit af en ny serie kaldet "Red Oaks", der findes i HDR. Begge serier er produceret af Amazon. De tekniske detaljer om f.eks. bitrate er ikke annonceret, men selskabet tilføjer, at de nu tilbyder "hundredvis af titler" i 4K.

Mozart in the Jungle
- "HDR is a technical innovation that provides a truly stunning viewing experience and we're thrilled to be the first to offer this unmatched picture quality," sagde Michael Paull, Vice President of Digital Video hos Amazon. "We can't wait for our Prime members to watch and re-watch Mozart in the Jungle in HDR at no additional cost to their membership, and we look forward to adding more titles and devices that support HDR this year."

Amazon samarbejder med flere Hollywood-studier for at udvide HDR-kataloget. Det koster ikke ekstra at få adgang til 4K og HDR-kvalitet for abonnenterne, som det er tilfældet hos Netflix.Flere nyheder

Disney+ markerer årsdag med 'Shang-Chi', ny 'Alene hjemme' mm.

22 Sep 2021 |

Rygte: YouSee tv-pakker stiger markant i pris i 2022

21 Sep 2021 |

Tv-distributøren Boxer skifter navn til Norlys

21 Sep 2021 |

Samsung The Frame får kunstværker fra Louvre inkl. Mona Lisa

21 Sep 2021 |

Apple har frigivet tvOS 15: Her er alle nyhederne

20 Sep 2021 |

Netflix rykker ind i mobil-pakkerne: Nu også hos Telia

20 Sep 2021 |