Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste spilkonsoller baseret på 'Android TV' ser dagens lys - FlatpanelsDK

Første spilkonsoller baseret på 'Android TV' ser dagens lys

29 May 2015 | Rasmus Larsen |

Om få år kan følgeteksten til nye spiludgivelser meget vel lyde ”Køb på Android TV”, foruden PlayStation og Xbox. De første spilkonsoller baseret på Google’s ”Android TV”-styresystem er landet i form af Nvidia Shield og Razer Forge.

Spilkonsoller baseret på Android TV

Tænk engang hvad der er sket på blot 5-7 år og hvor mange behov en moderne ”smartphone” kan løse. Alt fra kommunikation til opbevaring af minder til spil til vejvisning. Med Android TV forsøger Google på samme måde at kombinere flere elementer i én platform; kanaler, streaming, apps og ikke mindst spil.

Sony og Microsoft sidder stadig begge komfortabelt i sædet, men det er nok farligt, hvis de ikke føler sig bare en smule truet. Telefonen er i dag blevet meget mere end en telefon. Tv-boksen kan blive meget mere end en tv-boks. Den kan også blive en spilkonsol – i hvert fald hvis det står til Google og partnere.

Nvidia Shield
De første spilkonsoller baseret på Android TV er netop sat i handlen i USA i form af Nvidia Shield og Razer Forge TV, og de beskedne bokse kan potentielt ruske op i markedet. Ud over at man kan installere spil direkte på boksen, forsøger Nvidia at etablere tjenesten GRID, hvor man streamer spillene fra store servere ude i verden. Razer gør det muligt at streame PC-spil over tv-skærmen.

Det alene vinder ikke nødvendigvis spiludviklernes hjerter, men Nvidia lægger lige nu en del kræfter i at hive betydelige spiltitler med sig over på Android TV.

Matcher endnu ikke PlayStation & Xbox

Den store hæmsko for de nye spilkonsoller er musklerne. Nvidia Shield er den mest muskuløse af de to og sælges som ”dobbelt så kraftfuld” som Xbox 360 – altså den gamle Xbox. Shield kan flytte 500 Gflops (i 32bit). Det er ikke en perfekt målestok, men til sammenligning kan PS3 og Xbox 360 klare cirka 250 Gflops og Xbox One og PS4 omkring 1300 til 1800 Gflops.

Vi skal dog ikke glemme pointen fra starten. Disse små bokse kan meget andet. Nvidia Shield kan f.eks. streame film og tv-serier i 4K-opløsning pga. support af HEVC og VP9. Fordi den er baseret på Android TV nyder den også godt af de apps der findes til det, altså Netflix, YouTube og på sigt masser af danske tjenester. Strømforbruget på dem er i bund og hardwaren kan potentielt integreres i alt fra tv-bokse og tv-skærme til mobiler og tablets.

Det er ikke tid til at sælge din Xbox One eller PlayStation 4 endnu og hvis vi selv skulle vælge, ville vi stadig vælge disse. De nye små Android TV-spilkonsoller er dog ikke helt uinteressante og vi følger med fra sidelinjen. Priserne starter på 100-200 US dollars.

Flere nyheder

Sonys nye LCD TV for 2021 er landet

22 Jun 2021 |

Interview: Netflix deler nyeste planer for Norden

22 Jun 2021 |

4K-databasen: Indiana Jones, Spartacus, Shrek, Godzilla, Snatch m.fl.

21 Jun 2021 |

Hisense træder ind i Danmark med nye 43-75" TV – senere OLED

21 Jun 2021 |

Test: Apple TV 4K 2021

18 Jun 2021 |

Disney forbigår igen biograferne med ny Pixar-film i dag

18 Jun 2021 |