Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonWSJ: Apple har lagt planer om et Ultra HD-tv på hylden - FlatpanelsDK

WSJ: Apple har lagt planer om et Ultra HD-tv på hylden

19 May 2015 | Rasmus Larsen |

Wall Street Journal rapporterer, at Apple har skrinlagt planerne for at lancere et Ultra HD-tv, i hvert fald indtil videre. Apple vil i stedet fokusere på en ny version af Apple TV. En anden rapport af 9to5mac peger på, at "TVKit" afsløres næste måned.

Efter et årti med forskning

WSJ skriver, at Apple skrinlagde planerne om at lancere en tv-skærm for "mere end et år siden" efter knap ti års forskning. Virksomheden eksperimenterede blandt andet med Ultra HD-opløsning, Facetime-videoopkald og endda gennemsigtige skærme med laserprojektion, men i sidste ende følte Apple ikke, at produktet var unikt nok.

Apple har ikke helt opgivet projektet, men har opløst holdet af medarbejdere og sendt dem ud i andre afdelinger. Projektet kan blive genoptaget senere. WSJ’s kilder hævder, at Apple i stedet vil fokusere på en ny version af Apple TV-boksen og en tv-tjeneste på kort sigt. De mener, at boksen præsenteres i juni og at tv-tjenesten åbner til efteråret.

Apple TV mock-up


TVKit kommer næste måned

En separat rapport fra 9to5Mac’s Mark Gurman, der ved talrige lejligheder har lækket Apple’s softwareplaner, peger på, at Apple vil afsløre den nye Apple TV-boks i juni. Den får dyb integration af stemmesystemet Siri samt tredjeparts apps.

Hans kilder tilføjer, at en ny "TVKit" vil blive tilgængelig for udviklere, så de kan bygge apps og tjenester til Apple TV. Apple har desuden planer om at lancere en ny fjernbetjening, angiveligt med en touch pad, og herudover vil de lægge vægt på, at Apple Watch er en "primær inputenhed" for tv-boksen.

Projektet kaldes internt "MonarchTide".

Apple’s årlige udviklerkonference, WWDC, starter den 8. juni 2015.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |