Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung vil støtte op om Ultra HD Blu-ray - FlatpanelsDK

Samsung vil støtte op om Ultra HD Blu-ray

18 May 2015 | Rasmus Larsen |

Ultra HD Blu-ray er blevet kaldt ”det sidste diskformat”, men producenterne tror stadig på, at markedet er der. Panasonic var den første, der offentligt tilkendegav sin støtte og nu melder verdens største elektronikproducent, Samsung, sig også på banen.

Første afspiller kommer i år

Blu-ray har aldrig nået den samme udbredelse som DVD af flere årsager. Denne gang skal formatkrigen således heller ikke stå imellem to diskformater, men i stedet imellem Ultra HD Blu-ray og streaming.

Det er været uklart om samtlige store producenter vil støtte op om tiltaget og f.eks. Sony sagde i 2013, at de tror mere på internetdistribution på den lange bane. Sony har endnu ikke meldt ud om de vil støtte op om det nye diskformat, selvom den japanske producenter var en af de store kræfter bag HD Blu-ray. Philips og LG har heller ikke meldt ud endnu.

Ultra HD Blu-ray logo


Panasonic har derimod ikke lagt skjul på, at de lægger kræfterne bag det nye format, som de tror på vil sætte helt nye standarder for billedkvalitet. De har allerede vist en prototype-afspiller frem.

Og nu melder Samsung sig også på banen. De bekræfter overfor koreanske medier, at de vil lancere deres første Ultra HD Blu-ray-afspiller i år. Indtil videre er lanceringen sat til ”slutningen af året”. Vi regner derfor med at høre mere på IFA 2015 til september.

Den nye Blu-ray-standard handler ikke kun om 4K-opløsning. Den giver mulighed for bedre farver igennem et større farverum, bedre gengivelse af bevægelser med HFR (high frame rate), bedre lyd med Dolby Atmos og DTS:X og mere imponerende kontrast med HDR (high dynamic range). Hollywood er netop nu ved at forberede de første film til udgivelse.

- Kilde: The Korea ObserverFlere nyheder

TV 2 Play runder 1 million abonnenter

01 Dec 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i december

01 Dec 2022 |

Mindre tv-distributør fastholder priserne på tv-pakker i 2023

01 Dec 2022 |

'Disney Sjov' stopper på DR efter mere end 30 år

30 Nov 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i december

30 Nov 2022 |

Samsungs første QD-OLED monitor er landet til 9.899 kroner

30 Nov 2022 |