Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouTube fjernet på ældre Smart TV & Apple TV - FlatpanelsDK

YouTube fjernet på ældre Smart TV & Apple TV

22 Apr 2015 | Rasmus Larsen |

For et par måneder siden begyndte Google at informere brugerne om, at YouTube-app’en ville blive fjernet den 20. april. App’en forsvinder også på 2. generation Apple TV, ældre spilkonsoller, mobile enheder og Google TV-enheder i starten af maj.

YouTube fjernet på ældre enheder

En komplet liste over de berørte enheder findes ikke, men vi ved, at det påvirker de fleste Smart TV, der er solgt i 2012 eller tidligere, herunder skærme fra Sony, Samsung, Panasonic og LG. Ældre Blu-ray-afspillere og hjemmebiografsystemer samt ældre spilkonsoller er også berørt.

Gammel YouTube


App’en er allerede ophørt med at fungere på mange af enhederne, men andre viser lige nu en "Device support”-video fra YouTube, når man åbner app’en. Ejere af 2. generation Apple TV meddeles, at YouTube forsvinder i starten af maj. Det samme er tilfældet på iPhone og iPad, der kører styresystemer ældre end iOS7. På disse enheder kan man i stedet bruge YouTube igennem Safari-browseren.

YouTube forsvinder desuden på Google’s egne enheder såsom version 1 og 2 af Google TV, som dog aldrig er blevet solgt i Danmark. Google TV er udgået til fordel for Android TV.

Ændringerne skyldes, at YouTube har opdateret sin API til version 3 og at de er begyndt at rykke til en HTML5-videoafspiller i stedet for en afspiller baseret på Flash. YouTube er også ved at ændre komprimeringsformat fra H.264 og VP8 til den langt mere effektive VP9.

Er du ramt? Og i så fald på hvilken enhed?

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |