Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHBO lancerer konkurrent til Netflix i USA - FlatpanelsDK

HBO lancerer konkurrent til Netflix i USA

08 Apr 2015 | Rasmus Larsen |

HBO har hidtil været bundet op på dyre kabel-tv-abonnementer i hjemlandet, men nu river de sig fri. Den nye HBO Now-tjeneste er HBO’s svar på Netflix. De starter USA, hvor tjenesten koster $14,99 per måned og lanceres eksklusivt på Apple TV og iOS. App’en ligner til forveksling den danske HBO Nordic.

HBO vil udfordre Netflix

Amazon har for nylig meldt sig ind i konkurrencen med Netflix og nu gør HBO det samme. Streamingtjenester der ikke er bundet op på traditionelle tv-pakker, kan udnytte internettets muligheder. Vi har allerede set hvordan det på rekordtid har omdannet Netflix fra en lille lokal spiller til en magtfuld global spiller.

HBO Now


HBO er stærkt repræsenteret i mange lande, men det er gennem forskellige aftaler med tv-distributører og tv-kanaler. Nu vil de styre tingene selv og lægger ud i hjemlandet USA. Ledelsen har desuden planer om en international udvidelse, når tiden er moden.

I Danmark og Norden har vi naturligvis allerede HBO Nordic, men det er også rimelig unikt. Det forlyder, at HBO har brugt os som et slags testmarked i konkurrencen med Netflix og disse erfaringer har de brugt til lanceringen af HBO Now.

HBO Now ligner HBO Nordic

Kigger man nærmere på den amerikanske HBO Now er lighederne med vores egen HBO Nordic da også slående (se billede nedenfor). Brugerfladen og app’en ser næsten identisk ud. Amerikanerne har til gengæld en app på Apple TV, som mange danskere længes efter. Omvendt har vi Chromecast-understøttelse, som amerikanerne nok først får når eksklusivperioden hos Apple er slut.

HBO Nordic vs. Now


Vi har før spurgt HBO Nordic om der er noget om snakken; om den tekniske udvikling er kørt sammen på Nordic og Now. Dengang havde HBO ikke noget konkret at sige, men ligheden imellem de to tjenester giver alligevel håb for, at der er mere på vej til os danskere. Lad os håbe, at HBO kan accelerere og blive en sand udfordrer til Netflix. De har indholdet, men på det tekniske har de haltet efter.

Amerikanerne kan købe adgang til HBO Now for $14,99 per måned - med en gratis prøveperiode på en måned til de hurtige.Flere nyheder

Test: Apple TV 4K 2021

18 Jun 2021 |

Disney forbigår igen biograferne med ny Pixar-film i dag

18 Jun 2021 |

Power vil åbne yderligere 18-22 butikker de næste 4 år

18 Jun 2021 |

Nvidia Shield får Googles nye Android TV brugerflade

18 Jun 2021 |

Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

17 Jun 2021 |