Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouTube gør klar til 4K-video i HFR (60fps) - FlatpanelsDK

YouTube gør klar til 4K-video i HFR (60fps)

27 Mar 2015 | Rasmus Larsen |

4K-opløsning er ikke nyt på YouTube og for få måneder siden kom afspilning af HD-indhold i 48 og 60 billeder per sekund – også kaldet HFR (high frame rate) – på landkortet. Nu gør YouTube klar til at kombinere de to elementer, så du kan opleve helt flydende 4K-video.

YouTube viser vejen

Det er hverken tv-kanalerne eller de fysiske skiveformater, der leder an i den tekniske udvikling længere. Det er i stedet onlinetjenester som Netflix og YouTube, der begge har taget skridtet til 4K-opløsning.

Og nu går YouTube skridtet videre. De har endnu ikke udsendt en officiel meddelelse, men TechCrunch har opdaget, at der ligger i alt seks videoer i en playliste lavet af ”YouTube Developers”. Alle seks videoer kombinerer smuk 4K-opløsning med helt flydende afspilning uden hakkeri i 60 billeder per sekund.

YouTube i 4K og 60fps


Din PC vil formentlig kæmpe for at få gang i klippet, da den ikke har hardware-understøttelse af det såkaldte VP9-komprimeringsformat, som Google/YouTube satser på. 4K/60p er dog heller ikke tiltænkt PC’er, men i stedet Ultra HD-tv. Om få måneder kommer de nye Ultra HD-tv med Android TV, der for første gang understøtter VP9. YouTube er tydeligvis en del af Google’s plan om at komme ind i din stue.

Du kan endnu ikke selv uploade videoer i 4K/60fps, men YouTube er teknisk klar, så spørgsmålet er blot hvornår der trykkes på lanceringsknappen. Vi har lagt en af videoerne herunder. Vil du se dem alle, kan playlisten findes her.




- Kilde: TechCrunch



Flere nyheder

YouTube streamer nu i HDR på Xbox

22 Jan 2021 |

Nordisk Film: Biograf-eksklusivitet står ikke til diskussion

22 Jan 2021 |

'No Time to Die' og andre storfilm udsat på ny

22 Jan 2021 |

DR-rapport: Meget tyder på nye fald i flow-tv de næste år

21 Jan 2021 |

Usmart TV: Forsvindende apps og flygtige platforme – opdateret

21 Jan 2021 |

HBO Nordic udfases på mange Samsung Smart TV og PS3

21 Jan 2021 |