Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple afslører ny tynd 12" Retina Macbook - FlatpanelsDK

Apple afslører ny tynd 12" Retina Macbook

10 Mar 2015 | Rasmus Larsen |

Apple har præsenteret en ny 12-tommer Retina MacBook, der kommer i flere farver. Det er ikke en del af Air eller Pro-serien, men den er alligevel 24% tyndere end Air. Den 12-tommer store LCD-skærm byder på 2304x1440 pixels.

Retina-Skærm i ny Macbook

Den nye MacBook havde været varm på rygtebørsen i et stykke tid og de fleste forventede, at den blev en del af Air-serien. I stedet har Apple valgt blot at kalde den "Retina MacBook".

Den ultra-tynde computer er udstyret med en 12-tommer LCD-skærm med en høj opløsning på 2304x1440 pixels, som Apple betegner som Retina - så højt at folk med normalt syn ikke kan skelne pixels fra normal siddeafstand. Den høje opløsning sikrer et nydeligt billede på såvel hjemmesider, fotos, i spil og meget andet.

Macbook 12-inch Retina


- ”Apple has reinvented the notebook with the new MacBook, and at just two pounds and 13.1 mm, it's the thinnest and lightest Mac ever,” sagde Philip Schiller fra Apple.

Maskinen vejer 0,9 kilo og er 24 % tyndere end den tyndeste Air-model. Den måler blot 13,1 mm. Den kommer i guld, sølv og “space” grå. Tastaturet er blevet redesignet, så det har større knapper. Pegefeltet er også moderniseret og har fået Force Touch, som desuden er implementeret i Apple Watch. Force Touch kan registrere hvor hårdt du trykker og funktionen kan således indstilles til at åbne f.eks. apps. Herudover har det fået “haptic feedback”, som er en slags avanceret vibrationsfunktion indbygget direkte i pegefeltet.

Alt dette er opnået uden brug af blæsere. Batteriet siges at holde hele dagen eller omkring 9-10 timer, baseret på hvad man foretager sig. Der sidder blot en enkel USB C-port, som står for både strøm, USB, DisplayPort og HDMI.

Den nye 12-tommer Retina MacBook sendes i handlen på de første markeder på fredag. Den danske pris er 11.299 kroner for basis-konfigurationen.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |

'Dybet', 'Aliens', 'Titanic' og 'Livsfarlig løgn' endelig klar i 4K i Danmark

26 Mar 2024 |