Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonValve og HTC afslører nyt VR-headset kaldet Vive - FlatpanelsDK

Valve og HTC afslører nyt VR-headset kaldet Vive

02 Mar 2015 | Rasmus Larsen |

Det har været en åben hemmelighed, at Valve har arbejdet på et virtual reality-headset. Her er det så. Det skal hedde Vive og skal sælges af HTC. Det gør dig i stand til at "virkelig interagere med dine omgivelser" i den virtuelle verden ved at registrere din position i den virkelig verden.

Et samarbejde mellem Valve & HTC

Oculus har trukket overskrifter i årevis med Rift-produktet, som stadig ikke er sendt i handlen. Valve har også forsket i virtual reality – eller VR – og har endda hjulpet Oculus i udviklingen af Rift.

Men det har ikke forhindret Valve, firmaet bag Steam og spil som Half-Life, i at udvikle sin egen version. Den skal hedde Vive og skal produceres af HTC. Indeni sidder to skærme med 1200x1080 pixels, et foran hvert øje, med en opdatering på 90 gange i sekundet. Det skal sikre en flydende VR-oplevelse med "fotorealistiske billeder". Vive skal tilsluttes til en PC.

- "We believe that virtual reality will totally transform the way that we interact with the world. Virtual reality will become a mainstream technology for the rest of the world. Attending real-time concerts, learning history, reliving memories." sagde Peter Chou, HTC’s CEO.

HTC og Valve’s Vive


Valve og HTC har desuden udviklet en spilcontroller og en “basestation”, som gør det muligt at bevæge sig rundt i den virtuelle verden ved at spore hvor du er i den virkelige. Det virker i rum op til 4,5 x 4,5 meter. Det forlyder, at sporingen af hovedbevægelser er så præcis, at Vive kan registrere bevægelse ned til 1/10-del af en grad. Spilcontrolleren gør det også muligt at flytte rundt på objekter i den virtuelle version, siger HTC.

Udover HTC’s egne lovprisninger, findes der dog relativt få detaljer om Vive lige nu. Det fremgår ikke hvordan skærmteknologien fungerer, blot at der er brugt to skærme i stedet for én som det kendes fra Oculus Rift. Det er heller ikke oplyst om der bruges OLED eller LCD-teknologi. HTC lover dog, at vi får mange flere detaljer på Game Developers Conference senere på ugen.

En udviklerversion vil blive tilgængelig i foråret og en forbrugerversion lanceres i slutningen af 2015. Hvis du vil vide mere, så besøg HTC’s side her.


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |