Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOverblik over Android TV nyhederne - FlatpanelsDK

Overblik over Android TV nyhederne

21 Jan 2015 | Rasmus Larsen |

Google udstillede ikke selv på CES 2015, men løb alligevel med meget af opmærksomheden på grund af Android TV, som ligner den mest spændende tv-platform lige nu. Her prøver vi at skabe et overblik over, hvad der sker på Android TV i 2015.

Overblik over Android TV

Android TV er en tv-platform, som virker på tværs af producenter og enheder. Google forsøger med Android TV at gøre det samme for tv-branchen, som de har gjort for mobilbranchen. Der vil således være adgang til tv-apps såsom Netflix, YouTube og lokale tjenester, såvel som spil.

Sony Android TV på CES 2015


Sony, Philips og Sharp dropper alle deres gamle tv-platforme til fordel for Android TV i 2015. Du får ikke din nuværende tv-skærm opdateret, men alle der køber en 2015-model fra mellemsegmentet og op får Android TV. Både skærme med Full HD og Ultra HD-opløsning er på programmet. Ultra HD-skærmene klarer 4K-streaming via både HEVC og VP9 – med andre ord både Netflix og YouTube i 4K.

Skærmene fra hhv. Sony, Philips og Sharp kan ses her:
 • Sony klar med nye Ultra HD-tv med Android TV
 • Android TV kommer i 80% af Philips' 2015-skærme
 • Her er Sharp's Android TV skærme

  Android TV-brugerfladen integrerer apps med tv-kanaler, så det ikke føles som to forskellige oplevelser. Det samme gælder optagelser. På den måde gives der ikke prioritet til f.eks. DR1-kanalerne, men i stedet til de tjenester, som du bruger mest. Du kan også lave stemmesøgninger efter film og andet indhold på tværs af tjenester, og det skulle virke på dansk fra start, ifølge Sony. Herunder ses, hvordan tv-kanaler vises.

  Tv-kanaler på Android TV  Brugerfladen for tv-kanaler byder desuden på en ”hvad sendes lige nu”.

  Tv-kanaler på Android TV


  Der kommer tv-bokse, som kan tilsluttes til ældre skærme for at give Android TV oplevelsen. Vi havde egentlig forventet at se flere tv-bokse med Android TV på CES 2015, men Google lader til at give tv-producenterne et forspring. Det betyder, at der pt. kun findes to bokse med Android TV: Google’s egen Nexus Player samt den nye Razer ForgeTV, der er rettet specifikt imod spil (men som også har alt det andet). Ingen af disse tv-bokse har tv-tunere, så du kan ikke se tv-kanaler. Dette er forbeholdt tv-skærmene indtil videre.

  De nuværende ”Android-sticks” og ”Android-bokse” har intet med Android TV at gøre og vil ikke blive opdateret til systemet.

  En vigtig pointe vedrørende Android TV er, at systemet ser ens ud på alle skærme. Producenterne har ikke lov til at ændre brugerfladen. Det er desuden Google der godkender apps i stedet for producenterne selv. Forvent mindre bureaukrati, flere apps og hurtigere lancering på tværs af producenternes skærme.

  Uklarhed om danske apps, men Google Cast er klar

  En komplet liste over apps er endnu ikke annonceret og ingen af de danske streamingtjenester har bekræftet om de bliver klar til Android TV fra start. Netflix er naturligvis på programmet og TDC siger, at ”Android TV forventer vi bliver en naturlig forlængelse" af, at Blockbuster findes på Android-mobiler i dag. TV 2 har heller ikke noget konkret at melde ud om Android TV. Det er alt hvad vi ved indtil videre.

  Vi kan dog glæde os over, at Android TV-skærmene vil have indbygget Google Cast, som er det system Chromecast-enheden bygger på. Det vil sige, at de streamingtjenester, som fungerer med Chromecast i dag, kan sendes trådløst over på tv-skærmen. Lige nu virker det med Netflix, Viaplay, TV2 Play og inden længe Blockbuster. DR har udsat deres lovede Chromecast-understøttelse på ubestemt tid.

  Spil på Android TV


  Spil-delen i Android TV vil til start have omdrejningspunkt omkring ”mobilspil”. Alle spil skal modificeres af udvikleren og godkendes af Google for at sikre, at de virker på stue-skærmen i hjemmet, men i store træk er det de samme spil som findes til f.eks. tablet. Dvs. titler såsom The Walking Dead, The Wolf Among Us, Leo’s Fortune og Badland. Du kan bruge de fleste bluetooth-baserede spilcontrollere, men dog ikke den fra PlayStation.

  Med tiden, efterhånden som hardwaren bliver kraftigere, vil mere ambitiøse spil blive frigivet. Netop i disse dage oplever vi, at visse tidlige PlayStation 3 og Xbox 360 spil udgives til at fungere på mobilhardware. Det er dog endnu for tidligt at sælge din spilkonsol.

  Apropos hardware, så vil producenterne helst ikke afsløre detaljer, men vi fik afklaret, at de fleste skærme har 16GB lagerplads, som kan udvides med en USB-harddisk. Det er bekræftet, at Sony’s Ultra HD-modeller bruger en MT5595-chip fra MediaTek, som har en firkernet ARM-processor. Chippen klarer dekodning af 4K indhold i 24, 50 og op til 60 billeder per sekund - eller to samtidige Full HD-signaler i op til 60 billeder per sekund. Chippen integrerer også tuner-elementerne, herunder DVB og HbbTV. Det kan meget vel være samme chip, som sidder i skærmene fra Philips og Sharp, da chippen er udviklet i samarbejde med Google.

  Vi har lavet en dybdegående test af Android TV her og her er vores første indtryk af Sony’s Android TV og Philips’ Android TV. Vi tager de første Android TV-skærme ind til test i foråret.

  Your move, Apple. • Flere nyheder

  OLED

  LG Display starter produktion på ny, kinesisk OLED TV-fabrik

  01 Jun 2020 | Rasmus Larsen |

  YouSee: Problemer med app til Smart TV

  01 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
  Viaplay

  Viaplays sportspakke hæves igen til 309 kr/md. fra juli

  01 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
  Philips 2020 TV

  Danske priser på Philips 2020 OLED & LCD TV

  29 May 2020 | Rasmus Larsen |
  Sony ZH8 8K

  Sonys nye 8K TV starter på 56.000 kroner

  29 May 2020 | Rasmus Larsen |
  Tidal Dolby Atmos TV

  Tidal lancerer Dolby Atmos-musik på Apple TV 4K, Android TV & FireTV

  29 May 2020 | Rasmus Larsen |
  Philips Hue Sync

  Philips Hue-boks har nu Dolby Vision & HDR10+ support

  29 May 2020 | Rasmus Larsen |
  Killers of the Flower Moon

  Apple vil finansiere næste film fra Scorsese, DiCaprio & De Niro

  28 May 2020 | Rasmus Larsen |