Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix starter investering i danske serier med Rita 3 - FlatpanelsDK

Netflix starter investering i danske serier med Rita 3

12 Jan 2015 | Rasmus Larsen |

Netflix og TV 2 har i dag præsenteret et opsigtsvækkende samarbejde om 3. sæson af tv-serien Rita om den politisk ukorrekte skolelærer. Det er Netflix’s første investering i dansk indhold, som nu kommer ud til globalt publikum.

Rita 3 i samarbejde med Netflix

Filmbranchen kigger passivt til mens de proklamerer, at Netflix og internettet kan blive døden for spillefilm, men andre grene af underholdningsindustrien er mere omstillingsparate. Således starter den danske produktionsbranche nu samarbejde med Netflix om at levere Rita ud til et internationalt publikum i USA, Europa, Canada, Australien og New Zealand.

Rita 3 skal produceres af SF Film Production og er finansieret via et samarbejde mellem TV 2 og Netflix. Den får også støtte fra Copenhagen Film Fund og Public Service Puljen.

- ”Netflix elsker disse vidunderligt skæve, danske tv-serier lige så meget, som vi gør, og uden engagementet fra Netflix ville sæson 3 af ’Rita’ sandsynligvis ikke kunne realiseres. Vi er begejstrede for, at vi nu kan igangsætte en dramaproduktion, der skaber vækst og beskæftigelse i hovedstadsområdet og sikrer eksport af endnu en dansk tv-serie til udlandet”, siger direktør Thomas Gammeltoft, Copenhagen Film Fund.

Rita


Tv-serien starter på TV 2 kanalerne og TV 2 Play i foråret 2015 og kommer på Netflix kort efter. Netflix vil også tilbyde de to forrige sæsoner til alle deres medlemmer globalt.

- ”En vigtig del af vores mission er at udvælge de bedste tv-serier fra hele verden og gøre dem tilgængelige for vores seere på verdensplan. Danmark er verdensberømt for store tv-dramaer, og ’Rita’ er elsket af mange Netflix-medlemmer. Vi er glade for at indgå partnerskab med TV 2 og SF Film Production, så tredje sæson af ’Rita’ kan realiseres”, siger Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix.

Rita er Netflix’s første investering i dansk indhold efter at have finansieret store amerikanske produktioner, såsom House of Cards og Marco Polo. Netflix har også investeret norsk, engelsk og er i gang med en stor fransk tv-serie kaldet Marseille.Flere nyheder

Interview: Dokumentar-serier skal bidrage til Viaplays tårnhøje vækstmål

30 Nov 2020 |

Parknets tv-pakker bliver dyrere fra 2021

30 Nov 2020 |

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |

Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

27 Nov 2020 |

YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

26 Nov 2020 |

Viasat varsler prisstigninger fra 2021

26 Nov 2020 |