Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste kig på Sony Android TV med PlayStation Now - FlatpanelsDK

Første kig på Sony Android TV med PlayStation Now

09 Jan 2015 | Rasmus Larsen |

Sony var en af de få partnere på Google TV, der var første tv-satsning fra Google. Den satsning fejlede. De to giganter prøver nu igen med Android TV, som Sony går helhjertet ind i. Android TV findes i alle Sony’s Ultra HD-tv og nogle Full HD-modeller. Vi har kigget nærmere på det hele og skudt en lille video. 

Sony satser stort på Android

Som nævnt tidligere, så ser Android TV ens ud overalt. Tv-producenterne har simpelthen ikke lov til at ændre på brugerfladen, som de ellers har på Android-telefoner. Hvad producenterne derimod kan, er at installere apps på forhånd og hos Sony er der fokus på PlayStation.

Sony Android TV CES 2015


Android TV findes i en række af Sony’s 2015-skærme fra mellemprissegmentet og op. Sony ser samtidig sit snit til at sætte næste fase i PlayStation i scene. Det sker med PlayStation Now, hvor man streamer spil ligesom man streamer film fra Netflix. Man kan således helt undgå spilkonsollen, men til at starte med virker PlayStation Now kun i USA og kun med PS3-spil. Vi har nu prøvet det i flere omgange og det fungerer ret overbevisende.

Senere kommer der en ”PS Remote”-funktion, som gør det muligt at streame spil fra stuens PlayStation 4 ind på soveværelses-tv’et med Android TV. Den når dog nok ikke at blive klar fra lige fra start, sagde Sony på CES.

Sony Android TV CES 2015


Stemmesøgning på dansk

Producenterne kan også lave fjernbetjeningen som de vil. Ved at trykke ”discover” på Sony-fjernbetjeningen kan man få anbefalinger af nyt indhold baseret på hvad man har set hidtil i en lille bar, der popper op fra bunden af skærmen. Denne funktion er unik for Sony’s Android TV-modeller, så det lader til at producenterne får lov til at lave små tiltag i systemet.

I kassen til tv’et finder man også en større fjernbetjening, der efter sigende har fået en Netflix-knap. Om det også er tilfældet i Danmark, ved vi ikke. Der sidder i øvrigt mikrofoner i fjernbetjeningerne til stemmesøgning, og på Android TV virker det rent faktisk - endda på dansk, får vi at vide.

Vi fik indikeret, at der sidder 16GB lagerplads i alle modellerne, men at der er mulighed for at udvide med en USB-harddisk senere. Det er en quad-core-processer som driver løjerne og skærmene understøtter både HEVC og Google’s VP9. Det er begge komprimeringsformater, der skal overtage for mpeg4. HEVC muliggør 4K-streaming fra Netflix og VP9 muliggør 4K-streaming fra YouTube. 2015 bliver første år, hvor Smart TV kan streame i 4K fra YouTube. Det ser i øvrigt fornemt ud.

Sony Android TV CES 2015


Ligesom alle andre Android TV-enheder, er der indbygget Chromecast i Sony’s skærme. Det gør det nemt og bekvemt at sende video – og snart musik – over på tv-skærmen fra Android eller iOS telefon/tablet.

Android TV vil være at finde i de Ultra HD-tv, som Sony præsenterede forleden. De kommer til foråret og frem. Vi hører også, at Android TV vil være at finde i nogle af de billigere modeller, men Sony har endnu ikke præsenteret disse.

Se videoen for en gennemgang af hovedpunkterne.

Flere nyheder

HBO Max erkender udfordringer og lover bedre brugeroplevelse, streamingkvalitet

22 Oct 2021 |

Panasonic rykker al TV-produktion fra egen fabrik til partner

22 Oct 2021 |

Ny 'Paranormal Activity' skipper biografen og kommer på Paramount+

22 Oct 2021 |

Dolby Vision 120Hz firmware klar til 2020 LG OLED TV (CX, GX)

21 Oct 2021 |

B&O's Beosound Stage soundbar findes nu også i lysegrå

21 Oct 2021 |

F1 TV app er landet på Apple TV

20 Oct 2021 |